Drie podiumplaatsen voor UWTC bij DK veldrijden

Geplaatst op: 2 november 2015

Uithoorn - Een mooi maar zwaar parcours lag er op de veldrijders te wachten bij de Spartaan in Rijswijk. Zaterdag 31 oktober werden hier de districtskampioenschappen veldrijden gehouden voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Bij de amateurs/sportklasse was er een mooie derde plaats voor UWTC lid Bas de Bruin en Dennis Moolhuijsen werd 14e. Bij de masters 40+ was er een 14e plaats voor Pieter Heidema. Bij de masters 50+ reed Sjon vd Berg naar de 13e plaats en Rene Wiebes naar de 19e plek. Bij de junioren vrouwen reed Lorena Wiebes sterk naar de tweede plaats en liet Lorena zien ook in het veld hele mooie uitslagen te kunnen rijden. Bij de junioren was er een kopgroep van 3 man weg, hierachter reed Amstel lid Teun Mouris en daar weer achter reed UWTC lid Menno van Capel. Menno wist deze plaats vast te houden en pakte hiermee de 5e plaats. De dag werd afgesloten met de elite/beloften groep. De 18-jarige Bart de Veer was niet heel geweldig weg, en kwam pas na de eerste ronde in zijn ritme. En zo schoof hij langzaam maar zeker steeds meer plaatsen naar voren. Uiteindelijk finishte hij als vierde en hiermee werd hij tweede bij de categorie beloften!

Uitslag clubcross 1 nov
Iedere zondagmorgen is er de mogelijkheid om een veldrit te rijden bij UWTC rondom sportpark Randhoorn. Wilt u ook eens meedoen aan deze laagdrempelige competitie? Kijk dan op de website van UWTC voor nadere informatie.
40-: 1 Michael van Meerland, 2 Lars Wiebes
40+: 1 Maarten de Jong, 2 Harry v Pierre, 3 Cock Fangmann, 4 Rene Wiebes, 5 Jan v Zon, 6 Gijs Kostman, 7 Peter Wiebes, 8 Gerard de Veer, dnf Leen Blom
jongste jeugd: 1 Mike Derogee, 2 Duuk vd Haagen, 3 Siem v Smoorenburg, 4 Sen Haasbroek, 5 Teun Wahlen
oudste jeugd: 1 Mees v Smoorenburg

ACC Nes aan de Amstel
Altijd weer een heel aparte wedstrijd daar in Nes aan de Amstel. Niet alleen dat de starttijden anders zijn..., maar waar vindt je een parcours dwars door de weilanden en vol met koeienvlaaien? Juist ja, ieder jaar lukt dit weer bij de Amsterdamse Cross Competitie in Nes ad Amstel. En toch vinden de deelnemers dit wel een uitdaging, want het was weer druk zat. Bij de 40- was de overmacht van UWTC weer groot! Bas de Bruin was vandaag duidelijk de sterkste en Tommy Oude Elferink reed hierachter sterk naar de 2e plaats. Hierachter een groepje die voor de derde plaats ging, waaronder Bart de Veer. Bart had nog zware benen van het DK en moest uiteindelijk twee renners voor hem dulden, voor Bart de 5e plaats. Menno van Capel reed hierachter een solide wedstrijd en met een 8e plaats wederom een top-10 notering!

Bij de 40+ reed Peter van Capel weer goed voorin mee in het grote deelnemersveld (83 deelnemers) en Peter pakte weer heel wat punten mee voor het klassement door 16e te worden. Sjon vd Berg voelde zijn benen ook nog na het DK en reed naar de 30e plaats, vlak voor Frank Jansen die als 35e eindigde.
Bij de nieuwelingen/dames ging Rebecca Cornelisse het ook eens proberen en Rebecca reed naar de 23e plaats en wie weet komen we haar nog een paar keer tegen bij de ACC! Ian vd Berg doet het goed bij de ACC, want ook nu reed hij weer mooi midden in de groep mee en Ian eindigde op de 16e plaats. Ook Niels Kramer is een trouwe deelnemer en rijdt altijd stug door in zijn eigen tempo. Niels werd 27e.
De jeugdleden hadden vanmiddag hun jaarlijkse uitje en tevens de prijsuitreiking van het Rovemijklassement. Hierdoor helaas voor de fanatieke cyclocross jeugd geen ACC. Alleen Sven Buskermolen was toch nog present in Nes en hij reed naar de 11e plaats bij de jeugd B.

Uithoorn - Een mooi maar zwaar parcours lag er op de veldrijders te wachten bij de Spartaan in Rijswijk. Zaterdag 31 oktober werden hier de districtskampioenschappen veldrijden gehouden voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Bij de amateurs/sportklasse was er een mooie derde plaats voor UWTC lid Bas de Bruin en … Lees meer »