001 -Family
Verkoopexpositie van kinderkunstscholen uit (Wit)-Rusland bij Cultuurpunt Aalsmeer

Verkoopexpositie van kinderkunstscholen uit (Wit)-Rusland bij Cultuurpunt Aalsmeer


Geplaatst op: 2 november 2015

Aalsmeer - Van 13 november tot 15 januari vindt de verkoopexpositie van stichting ”Tsjernina voor kinderen van Tsjernobyl” plaats bij Cultuurpunt Aalsmeer aan de markstraat 19a . In dit humanitaire project werkt de stichting, die al ruim 24 jaar actief is, samen met kinderen uit Wit-Rusland en Rusland om hun lot te verbeteren in de nog altijd radioactieve gebieden die in 1986 werden getroffen door de Tsjernobylramp.

De vrij toegankelijke opening van deze expositie vindt plaats op vrijdag 13 november om 14.00 met een heuse veiling onder leiding van professor Tellegen.

De exposerende Kinderen (5-16 jaar) studeren op kinderkunstscholen en hun beste werken stellen ze ter beschikking voor verkoopexposities en veilingen die de stichting door heel Nederland organiseert.
Aan het project werken elf kinderkunst scholen uit (Wit-) Rusland mee. ruim 2000 kinderen participeren in dit project. Een groot deel van deze leerlingen is door dit project geïnspireerd geraakt en gaat verder met het maken van kunst op de Hogere Kunstacademie.

De Stichting Tsjernina heeft meer dan 100 exposities in Nederland en 2 in Japan georganiseerd, waaronder een aantal exposities in Aalsmeer. Dit is het eerste jaar dat het Cultuurpunt Aalsmeer de huisvesting van de expositie voor haar rekening neemt.

De opbrengst van de expositie wordt onder meer gebruikt om armlastige leerlingen financieel te steunen tijdens hun studie, voor hulp aan kinderkunstscholen en voor de aanschaf van medicijnen en materialen voor ziekenhuis in Mogilov (1100 bedden) in het Tsjernobyl-gebied.

U bent van harte uitgenodigd om de expositie en de opening hiervan te bezoeken.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkoopexpositie van kinderkunstscholen uit (Wit)-Rusland bij Cultuurpunt Aalsmeer

Aalsmeer - Van 13 november tot 15 januari vindt de verkoopexpositie van stichting ”Tsjernina voor kinderen van Tsjernobyl” plaats bij Cultuurpunt Aalsmeer aan de markstraat 19a . In dit humanitaire project werkt de stichting, die al ruim 24 jaar actief is, samen met kinderen uit Wit-Rusland en Rusland om hun … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: