001 - Escaperoom aglemeen
Taalkamer Wilnis opent haar deuren

Taalkamer Wilnis opent haar deuren


Geplaatst op: 2 november 2015

Wilnis - Afgelopen maandag 2 november is de Taalkamer Wilnis van start gegaan. De Taalkamer is er voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben en die op een informele, laagdrempelige manier willen oefenen met het spreken van en het luisteren naar de Nederlandse taal. In de Taalkamer kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar koffie/thee drinken en oefenen met Nederlands praten.

Na de officiële opening, een toespraakje en het doorknippen van een lint gingen alle gasten in de gezellige huiskamer zitten. Hoewel het nog maar de eerste keer was hadden de vijf vrijwilligers het al lekker druk met koffie schenken en taart uitdelen.
Er zijn elke week vrijwilligers die de gasten ontvangen en ‘taalaanbod’ verzorgen, zoals bijvoorbeeld informatie over een bepaald onderwerp, een Nederlandse gewoonte, een actualiteit, etc. Let op: het is geen Nederlandse les!

Als je ook beter Nederlands wilt leren spreken of iemand kent die dit wil, kom dan op maandag naar de Taalkamer in Wilnis. Deze zal vanaf nu elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur gehouden worden in de Buurtkamer in Wilnis. (Pieter Joostenlaan 24, achter de Willisstee).

Iedereen is welkom! Je mag gewoon binnen lopen.
De Taalkamer is een initiatief van Tympaan-De Baat, in samenwerking met het Taalhuis De Ronde Venen. Het is ontstaan uit een vraag uit de samenleving; twee anderstalige vrouwen gaven aan graag meer mensen te willen ontmoeten en de Nederlandse taal op die manier beter te leren spreken.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalkamer Wilnis opent haar deuren

Wilnis - Afgelopen maandag 2 november is de Taalkamer Wilnis van start gegaan. De Taalkamer is er voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben en die op een informele, laagdrempelige manier willen oefenen met het spreken van en het luisteren naar de Nederlandse taal. In de Taalkamer kunnen mensen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: