Argon Basketballers J22 ongeslagen aan kop in eerste klassse

Geplaatst op: 3 november 2015

De Argon jongens zijn dit seizoen goed gestart, mede door twee belangrijke wijzigingen. Na een jaar Highschool is spelbepaler Nino van der Heiden weer in het team teruggekeerd en de trainingen worden nu succesvol geleid door de ambitieuze nieuwe trainer/coach Jerome Hoes. Het resultaat van deze goede start is dat de talentvolle ploeg momenteel ongeslagen aan kop gaat in deze eerste klasse. Alle vier de wedstrijden tot dit weekend werden gewonnen en afgelopen zondag stond een belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer drie Leiden op het programma.

De wedstrijd begon rommelig en de Argonauten hadden moeite om in hun eigen spel te komen. Een relatief lage 10-9 stand aan het einde van het eerste kwart was hiervan het resultaat. In het begin van het tweede kwart lieten de jonge Mijdrechtenaren wél zien waar ze toe in staat waren en liepen in vijf minuten uit van een 10-9 achterstand naar een 14-25 voorspong. De press-defense ging beter werken en in de aanval waren vooral Nino van der Heiden en Junior Vuur effectief. Helaas verviel Argon daarna weer in rommelig spel en door veel gemiste schoten en een haperende verdediging kon Leiden in het restant van het tweede kwart weer terug in de wedstrijd komen met een 26-31 ruststand als tussentijds resultaat.

Na de rust pakte Argon de draad weer op en door goed samenspel en fanatiek verdedigen werd de controle over de wedstrijd weer opgepakt. Aan het einde van dit belangrijke derde kwart lieten de Mijdrechtenaren hun beste spel zien en liepen uit van 35-41 in de zevende minuut naar een 36-52 voorspong aan het einde van dit derde kwart. Normaal gesproken voldoende marge om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen in het vierde kwart. De wedstrijd werd echter grimmiger en rommeliger en na een paar technische fouten aan beide zijden en veel momenten op de strafworplijn eindigde deze belangrijke uitwedstrijd uiteindelijk met een overtuigende 56-70 eindstand in het voordeel van Argon J22. De topscorers aan Mijdrechtse zijde waren Nino van der Heiden met 21 pnt. en Felice Mascini met 11 pnt.

Aanstaande zaterdag 7 November spelen deze lijstaanvoerders in de Mijdrechtse Phoenix sporthal om 17:30 hun belangrijkste wedstrijd tot nu toe tegen de nummer twee van de competitie Crackerjacks.

Mijdrecht - Na het kampioenschap vorig seizoen in de J22 eerste klasse spelen de Argon Basketball Jongens U22 dit seizoen wederom in de eerste klasse maar nu in de U22 leeftijdsklasse. Één niveau onder de eerste divisie basketball in Nederland. De Argon jongens zijn dit seizoen goed gestart, mede door … Lees meer »