001 -Family
Lijst8 Kernen vraagt om betere service bijstandsuitkeringen

Lijst8 Kernen vraagt om betere service bijstandsuitkeringen


Geplaatst op: 3 november 2015

Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag 29 oktober heeft Lijst 8 Kernen een motie ingediend die aandacht vraagt voor de situatie rondom de betaling van bijstandsuitkeringen in De Ronde Venen. De fractie wil graag onderzoeken of het proces niet anders ingericht kan worden, zodat mensen met een bijstandsuitkering niet geconfronteerd worden met onnodige betalingsherinneringen en weinig overzicht over hun financiële situatie.

In gemeente De Ronde Venen worden bijstandsuitkeringen betaald in eerste week (rond de 6e) van de maand. Toeslagen worden rond de 20e van een maand uitbetaald. Veel van de rekeningen voor vaste lasten, waaronder woonlasten, komen in de week tussen de 20e en het einde van de maand. Hierdoor ontstaat de situatie dat mensen met een bijstandsuitkering iedere maand geconfronteerd worden met automatische incasso’s die niet afgeschreven kunnen worden of met betalingsherinneringen omdat ze de deze pas na de 6e kunnen betalen.

Leonie Minnee: “De manier waarop de betalingen nu zijn ingeregeld is gunstig voor de gemeente maar ongunstig voor onze inwoners. Gemeenten zelf mogen bepalen wanneer ze bijstand uitbetalen. De Ronde Venen heeft nu een proces waarmee uitbetalingen afgestemd zijn op de ontvangst van loongegevens van mensen die naast hun bijstandsuitkering nog werken. Hiermee worden bijstandsgerechtigden op een ongunstig moment uitbetaald. Wij willen graag dat de wethouder onderzoekt of dit anders geregeld kan worden.”

De motie is door wethouder Anco Goldhoorn tijdens de vergadering onderschreven en hij gaf aan dat hij het een onderzoek waard vind. De motie is dus overgenomen en de resultaten van het onderzoek worden op korte termijn verwacht.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lijst8 Kernen vraagt om betere service bijstandsuitkeringen

Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag 29 oktober heeft Lijst 8 Kernen een motie ingediend die aandacht vraagt voor de situatie rondom de betaling van bijstandsuitkeringen in De Ronde Venen. De fractie wil graag onderzoeken of het proces niet anders ingericht kan worden, zodat mensen met een bijstandsuitkering niet geconfronteerd worden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: