De Vinken schiet tekort

Geplaatst op: 7 november 2015

Vinkeveen - Het zat de Vinkeveense korfbalhoofdmacht nog niet erg mee afgelopen zaterdag. Tegen het bezoekende Corvers ging het maar een helft goed. Na de rust zakte het spel van de Abn-Amro formatie naar een bedenkelijk niveau, waardoor de Hilversummers uiteindelijk met de volle buit terug naar het gooi konden: 14-17.

Opstelling
In de Vinkenaanval begonnen Annick Stokhof (aanvoerster), Mariska Meulstee, Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom. In de verdediging was het de taak van Emese Kroon, Masha Hoogeboom, Jelle Mul en Mark de Haan om de boel dicht te houden.
Dat zou niet zo best lukken. Al in de eerste aanval leed De Vinken balverlies zonder ok maar een doelpoging gedaan te hebben. En aan de andere kant kregen de bezoekers een strafworp mee. Naast de misverstandjes was ook de rebound van de thuisploeg onvoldoende en binnen vijf minuten stond De Corvers op 0-2. Dat was even schrikken. Gelukkig herpakten de volgelingen van Westdorp en Straatman zich prima. Nog voor rust ging men erop en erover en doelpunten van Mark de Haan, kelvin Hoogeboom (3x), Annick Stokhof, Masha Hoogeboom, Rutger Woud en Emese Kroon (2x) was het halverwege de wedstrijd 9-6.

Stil
Er leek derhalve geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet nadat Jelle Mul kort na rust 10-6 liet aantekenen. Maar daarna ging het toch fout. Scheidsrechter Van der Leeden schroomde niet om regelmatig een strafworp te geven. Halverwege de tweede helft had De Corvers de zaak weer recht getrokken. Masha Hoogeboom tekende voor 12-12, maar daarna viel de doelpuntenmachine van de thuisploeg net als het opnieuw door de supportersvereniging getrakteerde publiek en het team van de week (de aspiranten C1) stil. De Corvers rook de kansen en benutte deze eveneens. Via 12-15 en 13-16 (stafworp Emese Kroon) werd het uiteindelijk 14-17 voor de Hilversummers. Het laatste Vinkendoelpunt kwam uit handen van de ingebrachte Eva Hemelaar.

Bepaald geen sterke start dus van de zaalcompetitie. Volgende week treft De Vinken opnieuw een Gooise korfbalploeg. Dan is het zaak om in en tegen Huizen wel de punten te pakken.

Bron: 0297.nl

Vinkeveen - Het zat de Vinkeveense korfbalhoofdmacht nog niet erg mee afgelopen zaterdag. Tegen het bezoekende Corvers ging het maar een helft goed. Na de rust zakte het spel van de Abn-Amro formatie naar een bedenkelijk niveau, waardoor de Hilversummers uiteindelijk met de volle buit terug naar het gooi konden: … Lees meer »