Goede start voor De Vinken A1

Geplaatst op: 8 november 2015

Vinkeveen - Na een zwaar veldseizoen begint de A1 van de Vinken aan het zaalseizoen, spelend in de derde klasse. Het team dat bestaat uit jonge spelers kan zich nu in deze klasse gaan ontwikkelen en verbeteren. Vandaag mocht de A1 de korfbalkwaliteiten tonen aan het thuisspelende Pernix in Leiden. Met een eindstand van 11-15 kan De Vinken op deze wedstrijd terug kijken als een goed begin en zelfvertrouwen opbouwen voor de wedstrijden die komen gaan.

Op schot
Het door Jumbo gesponsorde team begon de aanval met onze aanvoerder Dylan, Daan, Fenne en de invallende Lisette. In de verdediging waren Menno, Timo, Lilian en de invallende Rosa van de partij. Pernix begon goed en door een afstandsschot openden zij de wedstrijd. Maar De Vinken liet ook van zich horen. Door mooi afgemaakte doorloopballen en strafworpen stond het na enkele minuten al 3-4 voor De Vinken.
Hierna liet De Vinken zien waar het hard voor heeft getraind. Goed samenspel en het afmaken van kansen. Door vijf maal achter elkaar de mand te vinden (met afstandsschoten) was de stand op het bord bij de rust 3-9.

Doorzetten
In de rust werd de ploeg door coach Joyce van Wijk toegesproken. De complimenten waren er voor het spel en het afmaken van de verkregen kansen, maar nu was het wel een kwestie van het koppie erbij houden en deze scorende lijn proberen vol te houden.

Door toch de eerste minuten niet helemaal het koppie erbij te hebben liet de A1 Pernix toch nog tweemaal de korf vinden. Hierna ging De Vinken weer doen waarvoor het gekomen was, punten halen en meenemen naar Vinkeveen. De trainingen beginnen hun vruchten af te werpen en de korf wordt door de A1-ers gevonden.

Toch was de strijd nog niet gestreden. Ook het thuisspelende Pernix bleef van zich laten horen en kwam dichterbij. Voor het publiek en de bank was het een leuke wedstrijd om te zien. Beide partijen lieten goed en leuk korfbalspel zien. In de tweede helft kwamen Lisa, Lotte en Bart ook hun korfbalkracht vertonen. Door een mandloos afstandsschot van Lotte kwam de stand voor De Vinken op 8-14. Met nog enkele minuten op de klok kon deze partij niet meer weggegeven worden. Pernix scoorde nog wel, maar door een strafworp werd de wedstrijd beslist en kon onze A1, met een eindstand van 11-15, de punten meenemen naar Vinkeveen.

De scores deze wedstrijd zijn afkomstig van Dylan (4x), Menno (3x), Rosa (2x), Lilian (2x), Lisette (1x), Fenne (1x), Timo (1x), Lotte (1x), de eerstvolgende wedstrijd is op 21 november om 13:00 uur in Delft tegen Excelsior A2. De eerste thuiswedstrijd voor de A1 is op 28 november om 13:10 uur tegen uit Leiderdorp komende Velocitas A2

Vinkeveen - Na een zwaar veldseizoen begint de A1 van de Vinken aan het zaalseizoen, spelend in de derde klasse. Het team dat bestaat uit jonge spelers kan zich nu in deze klasse gaan ontwikkelen en verbeteren. Vandaag mocht de A1 de korfbalkwaliteiten tonen aan het thuisspelende Pernix in Leiden. … Lees meer »