Jaarlijkse concert cov Amicitia in Uithoorn

Jaarlijkse concert cov Amicitia in Uithoorn


Geplaatst op: 8 november 2015

Uithoorn - Op 20 november a.s. is het jaarlijkse concert van cov Amicitia in de r.k.kerk De Burght , Potgieterplein in Uithoorn. Op het programma staan Ode on St. Cecilia's Day van G.F. Händel, Requiem en Cantique de Jean Racine van G. Fauré. Solisten zijn Leonie van Veen-sopraan, Jean Léon Klostermann-tenor, Peter-Paul van Beekum-bas/bariton,Eric Jan Joosse-orgel .Het Promenade Orkest zorgt voor de muzikale begeleiding, dirigent is Toon de Graaf.

St. Cecilia is de beschermheilige van de muziek. In 1683 schreef Purcell als eerste zijn Ode on St. Cecilia's Day. Andere componisten volgden, maar Händel maakte de meeste indruk. Hij schreef twee werken opgedragen aan St. Cecilia: Alexander's Feast in 1736 en Ode for St. Cecilia's Day in 1739 op tekst van de Engelse dichter John Dryden. De première was op 22 november (de sterfdag van Cecilia) 1739 te Londen.

Fauré behoort samen met zijn jongere tijdgenoten Claude Debussy en Maurice Ravel tot de belangrijkste Franse componisten. Hij schreef Cantique de Jean Racine in 1864 op 19 -jarige leeftijd en won daarmee de 1e prijs toen hij afstudeerde in Parijs. Jarenlang was Fauré verbonden aan de Parijse Madeleinekerk verbonden als koordirigent, later als organist. Zijn Requiem schreef hij in 1888 en behoort nog steeds tot zijn meest uitgevoerde werk. In het Requiem wordt de dood als een verlangen naar geluk aan de andere kant van het graf vertolkt. Muziekdeskundigen beschouwen van alle requiems dat van Fauré als het mooiste.

Tijdens de koorreis naar Parijs heeft Amicitia zowel het Requiem als de Cantique de Jean Racine met groot succes gezongen. Nu kunnen de liefhebbers in Uithoorn en omstreken deze prachtige muziek beluisteren.

Het concert begint om 20.15 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang bedraagt € 23,-, t/m 17 jaar € 15,-. Kaarten worden door de leden verkocht en in Uithoorn bij: Bruna- Amstelplein, Ten Hoope-Zijdelwaardplein, Boekhandel Van Hilten-Wilhelminakade,indien voorradig aan de zaal vanaf 19.30 uur. Telefonische informatie is te vinden op 0297 567257/566377.

Een veelbelovend concert dat niet gemist mag worden!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jaarlijkse concert cov Amicitia in Uithoorn

Uithoorn - Op 20 november a.s. is het jaarlijkse concert van cov Amicitia in de r.k.kerk De Burght , Potgieterplein in Uithoorn. Op het programma staan Ode on St. Cecilia's Day van G.F. Händel, Requiem en Cantique de Jean Racine van G. Fauré. Solisten zijn Leonie van Veen-sopraan, Jean Léon … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: