CSW blijft winnen

Geplaatst op: 8 november 2015

CSW begon zeer scherp aan de wedstrijd want in het eerste kwartier creëerde het zichzelf al drie opgelegde kansen. Bij een prima combinatie tussen Nick van Asselen en Vincent van Hellemondt kwam van Asselen alleen voor de doelman maar zijn schuiver ging net voorlangs. Bij de tweede kans kreeg van Hellemondt de bal zomaar in de voeten geschoven van een verdediger van Valken maar bij het passeren van de doelman schoot de bal net iets te ver van zijn voeten. De derde opgelegde kans was voor Dave Cornelissen maar deze werd door de doelman prima onschadelijk gemaakt. Voorlopig weinig gevaar van de kant van Valken. De ploeg kreeg wel een paar hoekschoppen maar echter zonder gevaar. Na twintig minuten spelen sloeg CSW in een tijdsbestek van acht minuten driemaal toe. Dave Cornelissen speelde zijn man uit op links en gaf een prima voorzet die vallend werd binnengekopt door van Hellemondt. Even later een schitterende dieptebal van Mike Cornelissen op de diepgaande Bram Bode. Bode schudde zijn tegenstander af en schoot keihard binnen. De koek was nog niet op want de mooiste van de middag was voor Mike Cornelissen. Robert Mulder veroverde de bal op het middenveld en gaf de voorzet op Mike Cornelissen die de bal met de borst controleerde en vervolgens met een prachtige omhaal de doelman verschalkte. Valken was behoorlijk van slag en eigenlijk vergat CSW om nog voor rust de score uit te bouwen. Nog een kleine mogelijkheid voor Valken toen de snelle rechtsbuiten werd bediend maar door Jordy Wens prima naar de buitenkant werd gedreven.

Na rust gooide Valken alle schroom van zich af en begon meer aan te dringen mede ook door het feit dat CSW steeds laconieker begon te spelen. Het werd al vrij snel 3-1 toen uit een hoekschop de bal zomaar voor de voeten kwam van een speler van Valken die de bal in de uiterste hoek deponeerde. Valken begon meer risico te nemen en liet daarbij achterin heel veel ruimte achter. CSW kreeg nog wel degelijk kansen op 4-1 maar verzuimde het karwei af te maken. Zo werd een bal van Dave Cornelissen van de lijn gered en nadat Mike Cornelissen twee man in de luren had gelegd eindigde zijn schot op de vuisten van de doelman en een kopbal van Dave Cornelissen verdween maar net naast. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-2. Bij een lage voorzet kon zomaar vrij worden binnengeschoten door een speler van Valken en de spanning was opeens weer helemaal terug. Valken bestookte de verdediging van CSW met hoge ballen en enkele benauwde momenten volgden elkaar op maar de verdediging van CSW wenste niet te bezwijken. In de allerlaatste minuut kroop CSW echt door het oog van de naald toen een kopbal keihard op de bal werd gekopt. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter klonk dan ook als een oprechte bevrijding.

Wilnis - CSW heeft duidelijk de smaak te pakken want het won zaterdag wederom. Ditmaal was Valken ’68 de tegenstander en na een ruime 3-0 voorsprong bij rust werd het uiteindelijk toch nog een benauwde 3-2 overwinning. CSW begon zeer scherp aan de wedstrijd want in het eerste kwartier creëerde … Lees meer »