001 -Family
Jubileumsymposium Spel en Sport

Jubileumsymposium Spel en Sport


Geplaatst op: 8 november 2015

De Ronde Venen - Spel en Sport heeft al 25 jaar als doel: steeds meer senioren aan het bewegen te krijgen. En Spel en Sport is van plan om dat nog jaren te blijven doen. Daarom staat de viering van dit 25-jarig jubileum ook deels in het teken hiervan. Hoe kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat senioren in beweging komen? In het symposium ‘Bewegen op recept’ zoeken we naar een antwoord. Dit symposium is op maandag 23 november in de Raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht.

We hebben huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, mensen die beroepshalve betrokken zijn bij senioren uitgenodigd om met ons mee te denken over die vraag. En natuurlijk zijn de betrokkenen zelf, de senioren, ook van harte welkom.

Spreker is bewegingswetenschapper Mathieu de Greef, verbonden aan de Rijksuniversiteit van Groningen en aan de Hanzehogeschool daar. Zijn specialiteit is het stimuleren van lichamelijke activiteit van ouderen en de effecten van bewegen op het verouderingsproces.
We zijn blij dat hij als bekend spreker over dit onderwerp naar ons toe wil komen.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat senioren in beweging komen? Met de verkregen informatie gaan we met elkaar hierover in discussie om te komen tot ook op dit punt goede zorg voor senioren.

Uiteraard zal Spel en Sport laten zien, welke mogelijkheden het biedt aan senioren om te bewegen. Het aanbod loopt van aangepaste beweegvormen als zitgymnastiek tot Super Sportief, badminton en volleybal. Voor iedereen, hoe (weinig) fit je ook bent, is regelmatig bewegen belangrijk. Zo’n 700 mensen ervaren dat al elke week. En wie eenmaal meedoet, zal niet gauw een les verzuimen, samen met anderen bewegen en sporten is gezond en gezellig!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jubileumsymposium Spel en Sport

De Ronde Venen - Spel en Sport heeft al 25 jaar als doel: steeds meer senioren aan het bewegen te krijgen. En Spel en Sport is van plan om dat nog jaren te blijven doen. Daarom staat de viering van dit 25-jarig jubileum ook deels in het teken hiervan. Hoe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: