Diemen bezorgt KDO haar eerste thuisnederlaag van het seizoen

Geplaatst op: 9 november 2015

De Kwakel -  Na de nipte 3-2 overwinning van vorige week tegen Fortius, stond afgelopen zondag voor KDO een thuiswedstrijd tegen Diemen op het programma. Diemen, vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse F, had op voorhand, net als KDO, dertien punten uit acht wedstrijden. Trainer Raymond de Jong kon tegen Diemen echter niet beschikken over de geblesseerden: Peter Onderwater (rug), Maurice Bartels (rug) en topscorer Mathijs van Rijn (lies).

Diemen kwam fel uit de startblokken en KDO had moeite met de 4-4-2 opstelling, waarin het elftal van trainer Martin van Egmond acteerde. In het eerste kwartier kwamen de Kwakelaars tot twee keer toe met de schrik vrij. Allereerst wist Diemen in de derde minuut geen raad met een grote kans die geboden werd, want de inzet ging net voorlangs. In de twaalfde minuut werd een doelpunt van de gasten afgekeurd vanwege buitenspel. Voor KDO lukte het allemaal net niet in de eerste helft en had het haar handen vol aan het beweeglijke middenveld van Diemen. In de 36e minuut leidde balverlies van Joeri Stange op het middenveld tot een moeilijke situatie voor linksback Erik Verbruggen. Door middel van een een-tweetje werd Verbruggen uitgespeeld en wist Monolito Joren van Diemen de 0-1 aan te tekenen. Vlak voor rust wist Joeri Stange aan de andere kant van het veld de achterlijn te halen en Bart van der Tol in kansrijke positie te zetten. Van der Tol schoot echter tegen een tegenstander aan, zodat een mooie kans helaas om zeep werd geholpen. Met een 0-1 stand werd even later de rust bereikt.

Na de rust wijzigde trainer Raymond de Jong zijn formatie van 4-3-3 naar 4-4-2 en kwam Jim Klijn binnen de lijnen ten koste van Erik Verbruggen. Direct na rust was het opnieuw Bart van der Tol die bijna de gelijkmaker wist te maken, maar ook nu schoot Van der Tol tegen zijn tegenstander aan en behield Diemen haar voorsprong. KDO kreeg in de tweede helft meer grip op het spel van Diemen, maar tot verdere mogelijkheden leidde dit niet. Een kwartier voor tijd besliste Diemen de wedstrijd definitief door geklungel achterin bij KDO genadeloos af te straffen. In eerste instantie werd er nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel, maar na de volgende foutieve opbouw aan Kwakelse zijde was het wel raak. Vanuit een ingooi aan de linkerkant wist Diemen uiteindelijk goaltjesdief Dennis van Bree te bereiken, die feilloos de 0-2 binnenschoot. In de daaropvolgende fase leek centrumspits Rick Kruit een aansluitingstreffer te maken. Nadat Kruit de doelman van Diemen omspeelde, schoot hij de bal gericht op het doel, maar op de lijn kon een verdediger van de gasten nog net redding brengen. Zonder nog echt gevaarlijk te worden, floot even later de goed leidende scheidsrechter Blank af en moest KDO haar eerste thuisnederlaag van het seizoen noteren.

Volgende week heeft KDO de mogelijkheid om de zure nasmaak van deze nederlaag weg te spoelen. Om 14:00 uur spelen de Kwakelaars dan namelijk een uitwedstrijd tegen OSV op het sportpark Oostzanerwerf, wij hopen op uw komst.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen (46e Jim Klijn), Bart van der Tol, Bart Hoving, Timo Kas, Menno Lingeman, Rick Kruit en Joeri Stange.

De Kwakel -  Na de nipte 3-2 overwinning van vorige week tegen Fortius, stond afgelopen zondag voor KDO een thuiswedstrijd tegen Diemen op het programma. Diemen, vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse F, had op voorhand, net als KDO, dertien punten uit acht wedstrijden. Trainer Raymond de Jong … Lees meer »