De Oude Veiling gaat weer open Aalsmeer

De Oude Veiling gaat weer open Aalsmeer


Geplaatst op: 10 november 2015

Aalsmeer - Vanaf 20 november gaat De Oude Veiling in de Marktstraat weer gedeeltelijk open. Vooruitlopend op een definitieve invulling wordt het pand geschikt gemaakt voor verhuur voor met name cultureel-maatschappelijke en educatieve doeleinden. Ook komt er een wekelijkse vrijdagmiddagborrel en gaan er in het weekend regelmatig activiteiten plaatsvinden.

De Oude Veiling is een markant en bijzonder pand met historische waarde voor Aalsmeer. Eerder dit jaar heeft de Gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel De Oude Veiling (weer) een invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en/of maatschappelijk vlak. De historie als bloemenveiling, verenigingsgebouw en meer recent als horecagelegenheid met culturele activiteiten heeft er voor gezorgd dat velen het gebouw ooit bezochten en er een band mee hebben. Dit vond zijn weerklank in het haalbaarheidsonderzoek dat de Gemeente in de eerste helft van 2015 liet uitvoeren. Organisaties en verenigingen zien De Oude Veiling graag als een soort ‘huiskamer van Aalsmeer’. Een toegankelijke plek, waar jong en oud terecht kunnen voor uiteenlopende activiteiten.

Dit is dan ook een belangrijk uitgangspunt bij het toekomstplan voor deze locatie. In lijn met de aanbevelingen is een kerngroep samengesteld, bestaande uit Ons Tweede Thuis, de AM-groep, Bibliotheek Amstelland, ESA en de Gemeente Aalsmeer. In de loop van 2016 zal de kerngroep, zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen, een toekomstplan presenteren dat de basis vormt voor de bestemming van De Oude Veiling.

Beheer en opening
Vooruitlopend op een definitieve invulling is het beheer van het gebouw voorlopig ondergebracht bij ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer). ESA beheert in Aalsmeer ook de sporthallen, het zwembad, buitensportcomplexen, gymzalen en Fort Kudelstaart. Onder beheer van ESA wordt De Oude Veiling binnenkort weer opengesteld voor publiek. Dit voorkomt achteruitgang van het pand en geeft de mogelijkheid om enig onderhoud te plegen. Misschien nog belangrijker is dat er weer leven komt in De Oude Veiling en dat verenigingen en organisaties uit Aalsmeer en omstreken voor hun activiteiten gebruik kunnen maken van de diverse ruimtes in het gebouw.

In eerste instantie gaat het om verhuur van de beneden- en bovenruimtes. Bijvoorbeeld voor vergaderingen, lezingen, bijeenkomsten, concerten, voorstellingen, oefenruimte, tentoonstellingen en andere cultureel-maatschappelijke en educatieve activiteiten. Er komt vooralsnog geen uitgebreid restaurant in De Oude Veiling. Wel is het mogelijk om (via ESA) catering in te zetten. Ook worden er in het weekend regelmatig activiteiten georganiseerd en komt er een wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Open Huis
Vrijdag 20 november is er van 16.00 tot 20.00 uur Open Huis. Om 17.00 uur is er een officieel moment om de heropening in te luiden. Omwonenden van het gebouw worden uitgenodigd per brief, maar ook potentiële gebruikers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.deoudeveiling.nl en op Facebook en Twitter.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Oude Veiling gaat weer open Aalsmeer

Aalsmeer - Vanaf 20 november gaat De Oude Veiling in de Marktstraat weer gedeeltelijk open. Vooruitlopend op een definitieve invulling wordt het pand geschikt gemaakt voor verhuur voor met name cultureel-maatschappelijke en educatieve doeleinden. Ook komt er een wekelijkse vrijdagmiddagborrel en gaan er in het weekend regelmatig activiteiten plaatsvinden. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: