001 -Family
Een nieuw verblijf voor vleermuizen op Boerenvreugd #Aalsmeer

Een nieuw verblijf voor vleermuizen op Boerenvreugd #Aalsmeer


Geplaatst op: 11 november 2015

Aalsmeer - Woensdag 4 november 2015 onthulde wethouder Jop Kluis samen met Christian Kooij van Natuurgroep Aalsmeer twee nieuwe vleermuiskasten op de zijgevel van de kinderboerderij. Bij de onthulling waren diverse geïnteresseerden, leden van de Natuurwerkgroep Aalsmeer en vrijwilligers van Boerenvreugd aanwezig.

Wethouder Jop Kluis: ‘Hopelijk weten de vleermuizen het komende jaar snel hun weg te vinden naar deze verblijfkasten. De kasten die we nu opgehangen hebben zijn vooral geschikt als zomer- of kraamverblijf voor de gewone dwergvleermuis en passen goed bij de Natuur- en Milieueducatie die gegeven wordt op de Kinderboerderij Boerenvreugd.’

Na de onthulling gaf Anne Dillon van Landschap Noord-Holland een leerzame presentatie over vleermuizen op de educatiezolder van de kinderboerderij. Zij had ook bat-detectors meegenomen, die gebruikt worden bij vleermuistellingen. De ultrasone geluiden van de vleermuizen worden door deze apparaten omgezet in voor de mens hoorbare geluiden. Naast de presentatie was er ook een informatiehoek ingericht, met een 'grot' waarin te zien was hoe vleermuizen hangen en slapen.

Vindt u het ook leuk om met een batdetector vleermuizen te spotten?
De Natuurgroep kan altijd leden gebruiken! Naast deelname aan vleermuisexcursies organiseert de natuurwerkgroep ook andere leuke en interessante andere excursies over bijvoorbeeld vogels, vlinders en paddenstoelen. Interesse? Meldt u dan aan via natuurgroepaalsmeer@hotmail.com.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een nieuw verblijf voor vleermuizen op Boerenvreugd #Aalsmeer

Aalsmeer - Woensdag 4 november 2015 onthulde wethouder Jop Kluis samen met Christian Kooij van Natuurgroep Aalsmeer twee nieuwe vleermuiskasten op de zijgevel van de kinderboerderij. Bij de onthulling waren diverse geïnteresseerden, leden van de Natuurwerkgroep Aalsmeer en vrijwilligers van Boerenvreugd aanwezig. Wethouder Jop Kluis: ‘Hopelijk weten de vleermuizen het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: