001 -Family
Verboden voor Ouders is unieke voorstelling voor opa’s, oma’s en kleinkinderen

Verboden voor Ouders is unieke voorstelling voor opa’s, oma’s en kleinkinderen


Geplaatst op: 11 november 2015

Aalsmeer - ‘Verboden voor Ouders’ is de allereerste theatervoorstelling, speciaal voor kinderen.. mét hun grootouders. Jochem van Gelder, bekend van onder andere Praatjesmakers, maar tegenwoordig druk bezig voor SBS6 met ‘Bonje met de Buren’, ‘Het Beste Idee van Nederland’ en sinds kort de nieuwe serie ‘Waarom Wachten’, heeft deze heerlijke show geschreven samen met Ron Bons. Ron is net als Jochem, begonnen als bandparodist en veelvuldig in het theater te aanschouwen. Meer achter dan voor de schermen. Hij is een rasartiest; dagvoorzitter, acteur en noemt zichzelf sferemoniemeester. “Ik maak graag mensen blij.” Aldus Ron in een interview dat deze krant had na de voorstelling in de kleedkamer van een ander theater. “Ik heb graag interactie met het publiek. Ik ben tevens dramadocent en regisseur van jeugdtheater en goed met kinderen en bovenal vader. En ja sfeer creëren vind ik belangrijk.” Jochem is ook vader van volwassen kinderen, maar hoopt voorlopig nog geen opa te worden. “Dat mag nog wel een jaar of zeven duren.” Zegt hij. “Dan is de oudste rond de dertig.” Toch is de voorstelling specifiek bedoeld voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. Hoe is dat idee zo ontstaan? Jochem: “Omdat het gewoonweg nog niet bestond voor die doelgroep. We gaan in op de mooie, speciale band tussen grootouders met hun kleinkinderen. Dit is onze eerste theatervoorstelling samen. We beleven er heel veel plezier aan en halen energie uit de zaal. Ik heb ook wel zin in Aalsmeer. Heb onze poster daar al zien hangen, want ik ben de laatste maanden veelvuldig voor opnames in de studio geweest.”

Herinneringen ophalen
In de voorstelling ‘Verboden voor Ouders’ worden herinneringen opgehaald en vertellen Jochem en Ron over hun eigen bijzondere opa’s en oma’s. Het geeft een nostalgisch gevoel. Kinderen kunnen meedoen en meezingen. De verhaallijn is zeer begrijpelijk voor de kleintjes, maar ook zeer vermakelijk voor de ouderen. Ron vertelt over zijn opa die drummer was en Jochem mocht als klein manneke op opa z’n koffer staan om naar het voetballen te kunnen kijken vanuit het dakraam. Die koffer speelt een rol in het stuk, want wát zit daar nou precies in? Ook speelt er een boze buurman mee, dubbelrol van Van Gelder, die via videobeeld wordt neergezet. De voorstelling duurt een uur en een kwartier en is zonder pauze. De twee enthousiaste toneelspelers tot slot: “Het is een feestje voor opa’s, oma’s met hun kleinkinderen. Ze mogen lekker ongedwongen genieten van elkaar en de speciale band die ze hebben. Wij vinden het zo belangrijk dat die band wordt gekoesterd en daarom krijgen de kinderen aan het einde nog een leuke verrassing mee. Dus lieve opa’s, oma’s en kleinkinderen van Aalsmeer en omstreken; Bij deze een meer dan hartelijke uitnodiging om te komen naar onze voorstelling voor de speciale doelgroep, maar.. móchten de ouders geen oppas kunnen regelen, nou ja, dan mogen ze wel mee hoor. Komt dat zien! Mijn opa, mijn opa, mijn opaaaa, in heel Europa is er niemand zoals hij!!”

Wilt u met uw kleinkinderen naar deze unieke voorstelling? Of is het misschien leuk om ze kaartjes van de theatershow cadeau te doen? Ga dan naar www.crowntheateraalsmeer.nl. De voorstelling wordt zondag om 11 uur gespeeld. De reguliere prijs is €16,50. Wanneer u 4 kaarten of meer koopt kunt u gebruikmaken van het Familiepakket en betaalt u slechts € 14,- per kaarttje. Kijk op de website naar de voorwaarden.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verboden voor Ouders is unieke voorstelling voor opa’s, oma’s en kleinkinderen

Aalsmeer - ‘Verboden voor Ouders’ is de allereerste theatervoorstelling, speciaal voor kinderen.. mét hun grootouders. Jochem van Gelder, bekend van onder andere Praatjesmakers, maar tegenwoordig druk bezig voor SBS6 met ‘Bonje met de Buren’, ‘Het Beste Idee van Nederland’ en sinds kort de nieuwe serie ‘Waarom Wachten’, heeft deze heerlijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: