001 - Escaperoom aglemeen
Foto: Dóra Barens

Aalsmeerder Daniël Giacon (14) bovenaan Europese Ranglijst

Promofilm

Geplaatst op: 11 november 2015

De Aalsmeerse floretschermer Daniël Giacon heeft de eerste positie bereikt op de Europese Ranglijst voor Cadetten. Dit zijn jongens tot 17 jaar. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse jeugdschermer de koppositie van de Europese ranglijst heeft weten te halen.
De 14-jarige Giacon schermt bij SchermCentrum Amsterdam (SCA) en heeft afgelopen weekend in Mödling een 3e plaats behaald op een toernooi van het Europees Cadetten Circuit.

Het Europees Cadetten Circuit (ECC) is een reeks van kwalificatietoernooien door heel Europa waar schermers uit de leeftijdscategorie van 14 tot 17 jaar punten kunnen verdienen voor deelname aan de Europese Jeugd- en Wereldkampioenschappen. Het niveau ligt daarom ook hoog: de beste jeugdschermers uit Europa strijden om een plaats op het podium. Een goede start

De voorronde begon goed voor Daniël die met vier winstpartijen en één verliespartij prima kon meekomen met het hoge niveau. Met dit resultaat plaatste hij zich als 60e op het tableau van 256. In de daaropvolgende partijen werd afgerekend met Kosma Kozielewski (POL), Alexandru Sirb (ROU) en Bogdan Barmakov (RUS). Bij de laatste 32 volde een zenuwslopende partij tegen de Italiaan Lorenz Lauria. Beide heren gingen gelijk op en uiteindelijk wist Daniël de partij met 15-14 te beslissen. De eliminatiepartij bij de laatste zestiem verliep eenvoudiger: met een stand van 15-9 won Daniël van de Belgische Sam Ruysseveldt. Daarmee was een plaats in de kwartfinale een feit!
Ook de kwartfinale werd overtuigend gewonnen. Tegen de uit Rusland afkomstige Vladislav Mylnikov werd het 15-10 voor Daniël. Aan deze succesreeks kwam pas een einde in de halve finale waar het niveauverschil minimaal was. De Hongaar Tamas Mendrey trok dit keer met 15-14 aan het langste eind en won de partij. Eindresultaat na een lange dag schermen is welverdiend brons voor Daniël Giacon die hiermee een stap dichterbij plaatsing voor het EK is.

Daniël moet alle toernooien en zijn schermuitrusting zelf betalen, daarom is hij hard op zoek naar sponsors. Wilt u deel uitmaken van het team dat hem steunt op weg naar de top? Neem dan contact op met dgiacon@hotmail.com zodat tegenprestaties besproken kunnen worden.

Foto: Dóra Barens

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerder Daniël Giacon (14) bovenaan Europese Ranglijst

De Aalsmeerse floretschermer Daniël Giacon heeft de eerste positie bereikt op de Europese Ranglijst voor Cadetten. Dit zijn jongens tot 17 jaar. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse jeugdschermer de koppositie van de Europese ranglijst heeft weten te halen.De 14-jarige Giacon schermt bij SchermCentrum Amsterdam (SCA) en heeft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: