Erika Spil overhandigt lokale cadeaubon aan mantelzorger

Erika Spil overhandigt lokale cadeaubon aan mantelzorger


Geplaatst op: 11 november 2015

De Ronde Venen - Wethouder Erika Spil: “Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In heel Nederland is er deze dag extra aandacht voor mantelzorgers. In De Ronde Venen verspreiden we de extra aandacht voor de mantelzorgers over drie dagen. Namelijk 9, 10 en 11 november. Alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg krijgen op één van deze dagen een lokale cadeaubon thuis bezorgd. Ik hoor regelmatig dat mantelzorgers het dankbaar werk vinden om hun naaste te verzorgen. Zij doen het uit liefde. Tegelijkertijd hoor ik ook dat het zwaar kan zijn omdat er veel op hen af komt. Door middel van de cadeaubon willen we als college alle 280 mantelzorgers in de gemeente bedanken voor hun inzet. Ook vinden wij het belangrijk om hen te laten weten dat zij er niet alleen voor staan in De Ronde Venen. Mantelzorgers die zich nog niet als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg hebben aangemeld kunnen dit alsnog doen zodat ook zij in aanmerking komen voor de lokale cadeaubon. Zo houden wij zicht op mantelzorgers in de gemeenten en kunnen we ze beter ondersteunen. Daarnaast wil ik ook alle vrijwilligers bedanken die ervoor zorgen dat de cadeaubon persoonlijk bij de mantelzorgers wordt afgeleverd.”

Sinds dit jaar is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers in de gemeente. In De Ronde Venen gebeurt dit via het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat. Daarnaast ontvangen mantelzorgers dit jaar de lokale cadeaubon als waardering. De lokale cadeaubon is een initiatief van ondernemers uit Mijdrecht, Vinkeveen, Abcoude en Wilnis en is speciaal ontwikkeld voor de mantelzorgers in de gemeente. Mantelzorgers die niet thuis zijn als de vrijwilliger langs komt om de lokale cadeaubon te overhandigen krijgen de cadeaubon per post opgestuurd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Erika Spil overhandigt lokale cadeaubon aan mantelzorger

De Ronde Venen - Wethouder Erika Spil: “Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In heel Nederland is er deze dag extra aandacht voor mantelzorgers. In De Ronde Venen verspreiden we de extra aandacht voor de mantelzorgers over drie dagen. Namelijk 9, 10 en 11 november. Alle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: