001 -Family
Oranje Fonds reikt Buurtcadeau van 3.000 euro uit in Wilnis

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau van 3.000 euro uit in Wilnis


Geplaatst op: 11 november 2015

Wilnis - Het Oranje Fonds verraste woensdagmiddag 11 november jl. Dorpshuis Willisstee met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Wilnis. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Wilnis zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een nieuw podium van duurzaam materiaal aanschaffen”, aldus de heer Ed Duis, Secretaris van Dorpshuis Willisstee. “Het nieuwe podium gaat veelvuldig gebruikt worden bij de vele activiteiten die wij door een jaar heen organiseren in het dorpshuis”.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 27,4 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau van 3.000 euro uit in Wilnis

Wilnis - Het Oranje Fonds verraste woensdagmiddag 11 november jl. Dorpshuis Willisstee met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Wilnis. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: