Ruime zege voor CSW

Geplaatst op: 14 november 2015

Wilnis - CSW was zaterdag op bezoek bij Volendam en boekte daar een ruime 0-3 overwinning maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het zeker niet.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Volendam toen de spits alleen voor doelman Jordy Wens verscheen na geklungel achterin bij CSW. Wens toonde zijn klasse en maakte het schot onschadelijk waarna de bal werd weggewerkt door Jelle v.d. Bosch. CSW kon van achteruit rustig opbouwen omdat Volendam zich terug liet zakken en loerde op het foutje van CSW om zo de snelle spits te bedienen. Bijna lukte dat een paar keer maar goed verdedigend werk aan de kant van CSW zorgde ervoor dat er geen kansen ontstonden. CSW was nogal vrij slordig in balbezit en kon zodoende weinig vuist maken. Toch kwam de ploeg na twintig minuten spelen aan de leiding. Een schitterende dieptebal van Nick van Asselen kwam terecht bij de vrijstaande Bram Bode die de bal vervolgens met het hoofd klaar lag voor Vincent van Hellemondt die daarna de bal binnentikte bij de tweede paal. Volendam kroop wat meer uit zijn schulp maar kon nog niet echt gevaarlijk worden en CSW was nog dreigend via Dave Cornelissen maar zonder succes.

Na rust kwam Volendam uitstekend uit de startblokken en het was aan doelman Wens te danken dat CSW deze middag geen schade opliep. Met een paar prima reflexen voorkwam Wens een paar zekere treffers en bleef de 0-1 op het bord. CSW kreeg wel steeds meer ruimte om te counteren maar zoals eerder gezegd was de ploeg in balbezit erg onnauwkeurig. Twintig minuten voort tijd kwam CSW op een 0-2 voorsprong. Uit de hoekschop van Elroy Baas kopte van Hellemondt snoeihard binnen. Na deze 0-2 knapte er wat bij Volendam hoewel de ploeg absoluut niet wenste op te geven. Invaller Justin Blok had de 0-3 voor CSW op zijn schoen maar de doelman van Volendam redde bekwaam. Volendam kreeg nog een paar hoekschoppen te verwerken waaruit gevaar ontstond maar een goaltje was Volendam niet gegund deze middag. Ver in blessuretijd kwam CSW zelfs nog op 0-3. Een vrije trap van Sander Kunkeler werd door Menno van der Leeden knap gecontroleerd en zeer beheerst ingetikt.

Wilnis - CSW was zaterdag op bezoek bij Volendam en boekte daar een ruime 0-3 overwinning maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het zeker niet. De eerste kans van de wedstrijd was voor Volendam toen de spits alleen voor doelman Jordy Wens verscheen na geklungel achterin bij … Lees meer »