001 -Family
De Vinken 1 krachtig langs Huizen

De Vinken 1 krachtig langs Huizen


Geplaatst op: 16 november 2015

Nadat het vlaggenschip van KV De Vinken vorige week in mineur werd gedompeld door een verloren thuiswedstrijd, heeft de Abn-Amroformatie zich zaterdag gerevancheerd tegen Huizen 1. In Huizen ging de wedstrijd gelijk op, maar trok De Vinken in de slotminuten aan de langste eind: 10-12.

Wisseling in het team
Coaches René Westdorp en Fred Straatman konden niet beschikken over Mariska Meulstee. De Vinkeveense nestrix kampt met een peesplaatblessure in haar voet. Haar plaats werd ingenomen door de debuterende Mila Kroon. Hierdoor komt sinds lange tijd de familienaam Kroon weer twee keer voor op het digitale wedstrijdformulier. Mila Kroon begint in de aanval samen met de vertrouwelingen Rutger Woud, Kelvin Hoogeboom en Annick Stokhof. Gideon Leeflang vult samen met Jelle Mul, Emese Kroon en Masha Hoogeboom de verdedigende zijde in.

Brutaal pakte De Vinken de leiding door een wegtrekbal van Annick Stokhof. Huizen herstelt zich direct en mocht door twee afstandsschoten de voorsprong overnemen: 2-1. Jelle Mul trok de stand gelijk, na een goede combinatie met Gideon Leeflang, 2-2. Door een afstandstreffer en een omdraaibal van respectievelijk Kelvin en Masha Hoogeboom ging de stand naar 3-4. De Vinkeveners hadden moeite met de druk op de ballijnen door Huizen, waardoor vele aanvallen eindigden in balverlies. Het waren de dames Annick en Masha (2x) die De Vinken op 5-7 brachten. Voor rust zette Huizen nogmaals aan en hadden de Vinkeveners het nakijken: 7-7.

Aansluiten
Het beeld van de eerste helft kwam even terug. Maar om te voorkomen dat Huizen de overhand zou krijgen, ging de Vinkeveense verdediging meer aansluiten. Ook het aanvalsspel werd aangescherpt door de juiste personen meer doelpogingen te laten creëren. Emese Kroon (afstandsschot) en Gideon Leeflang (wegtrekbal) gaven gehoor en zorgden voor 7-9.

Huizen gaf zich niet gewonnen en kwamen terug tot 8-9. Na een aanvallende actie van Rutger Woud kreeg De Vinken een strafworp mee. Kelvin Hoogeboom verzilverde deze strafworp en dat gaf weer even lucht 8-10.

De verdediging verzuimde vervolgens in de aansluiting en wederom ging een Huizens afstandsschot met een passend geluid door de gele korf: 9-10. Door een halve omdraaibal van verre afstand gaf de uitstekend spelende Masha Hoogeboom de genadeklap aan Huizen: 9-11. Annick Stokhof sloeg direct daarna toe met een sterk afstandsschot. Het slotakkoord was een mooie doorloopbal van Huizen; einduitslag 10-12.

Stand
Vinken’s vlaggenschip sluit aan bij de middenmoot in poule 3H samen met Atlantis (Mijdrecht), Koveni (Nieuwegein) en Huizen. Met twee gewonnen wedstrijden gaan De Corvers (Hilversum) en Midlandia (Bunnik) aan de leiding. DTS (Enkhuizen) en Fluks (Noordwijk) dragen samen de rode lantaarn.

Volgende week speelt De Vinken de uitwedstrijd tegen Fluks in Noordwijk. De grote nederlagen van afgelopen weken van Fluks laten zien dat deze vereniging een moeilijke fase doorgaat. De Vinken hoopt dan ook twee wedstrijdpunten mee te kunnen nemen en zo Midlandia en De Corvers in het vizier te houden.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken 1 krachtig langs Huizen

Nadat het vlaggenschip van KV De Vinken vorige week in mineur werd gedompeld door een verloren thuiswedstrijd, heeft de Abn-Amroformatie zich zaterdag gerevancheerd tegen Huizen 1. In Huizen ging de wedstrijd gelijk op, maar trok De Vinken in de slotminuten aan de langste eind: 10-12. Wisseling in het teamCoaches … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: