001 -Family
Terugblik op een bijzondere thema-avond van dinsdag 10 november

Terugblik op een bijzondere thema-avond van dinsdag 10 november


Geplaatst op: 16 november 2015

Afgelopen week dinsdagavond 10 november vond de speciale thema-avond “Dementie nu en in de toekomst” plaats. Deze avond die georganiseerd werd door de Alzheimer cafés in de Ronde Venen en mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, kon rekenen op een grote belangstelling. Volgens een van de organisatoren, Anneke van Breukelen, waren er 130 mensen in de zaal.

De gastsprekers brachten twee actuele thema's naar voren en ondanks de grote opkomst voelden de mensen zich vrij genoeg om na de pauze vragen te stellen aan de twee gastsprekers.

Sandra Suijkerbuijk (adviseur bij Vilans) ging tijdens haar presentatie in op de technologische toepassingen die als ondersteuning ingezet kunnen worden bij de zorg voor mensen met dementie.

Freek Gillissen (verpleegkundig consulent bij het Alzheimer Centrum Vumc en consulent CCE) ging in op wat het voor de partner en familie betekent als je man/vrouw/vader of moeder de diagnose dementerend gesteld krijgt. Zeker nu mensen verplicht worden langer thuis te blijven wonen. Daarnaast merkt Freek in de praktijk, dat het verzet om een partner uiteindelijk uit huis te plaatsen groot is. Schuldgevoel en schaamte spelen hierbij een belangrijke rol. Hij onderstreepte het belang van goede voorlichting en ondersteuning.

De muzikale omlijsting werd deze avond verzorgd door Anita en Mirjam Vos welke gewaardeerd werd door de bezoekers. Omdat donderdag 10 november eveneens de dag van de mantelzorgers was, las Theanne Laaper nog een mooi gedicht voor. De organisatie kijkt terug naar een geslaagde avond en is tot de conclusie gekomen dat dit onderwerp voor veel mensen in onze gemeente hebben belangstelling voor het onderwerp “dementie”. De werkgroep van de beide Alzheimer cafés vonden het: “een groot warm Alzheimer Café” en hopen dat meerdere inwoners nu de weg naar het Alzheimer café van Abcoude en Vinkeveen weten te vinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Terugblik op een bijzondere thema-avond van dinsdag 10 november

Afgelopen week dinsdagavond 10 november vond de speciale thema-avond “Dementie nu en in de toekomst” plaats. Deze avond die georganiseerd werd door de Alzheimer cafés in de Ronde Venen en mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, kon rekenen op een grote belangstelling. Volgens een van de organisatoren, Anneke van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: