Moeizame winst Atlantis 1

Geplaatst op: 16 november 2015

Zaterdag 14 november speelde het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis haar eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Voor deze wedstrijd ontving de ploeg DTS uit Enkhuizen. Een tegenstander die op papier geen probleem voor Atlantis zou moeten zijn, maar na het fiasco van vorige week, had de ploeg heel wat recht te zetten. De opdracht voor Atlantis was dan ook om weer als team te gaan functioneren en te laten zien dat ze meer waard is dan er vorige week werd vertoond. Maar dat bleek opnieuw een lastige opgave. Door korte periodes van goed spel wist de ploeg uiteindelijk wel de punten in Mijdrecht te houden en werd er met 14 - 12 gewonnen.

Nadat beide ploegen en het team van de week, Atlantis D1, aan het publiek waren voorgesteld werd de wedstrijd gestart met de door Paans Koek (een bedrijf in zakelijke dienstverlening dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf) gesponsorde bal. Hoewel de ploeg er door coach Aad Witteman op was gewezen dat het zaak was scherp te starten deze keer, werden er toch weer veel fouten gemaakt in het begin van de wedstrijd. Tot 3 - 3 ging de score gelijk op, maar toen brak er een fase aan waarin Atlantis liet zien waar het ook toe in staat is. Met een aantal mooie aanvallen achter elkaar werd er binnen no-time een voorsprong opgebouwd van 9 - 4. Helaas moesten de Mijdrechtenaren wel lange tijd op deze scores teren, want hierna viel de doelpunten machine stil. DTS kreeg de kans de schade te herstellen en zo werd er gerust met een magere marge van 9 - 7 op het scorebord.

In de tweede helft bleef het allemaal vrij moeizaam voor het door Rabobank gesponsorde vlaggenschip van Atlantis. De ploeg had aanvallend moeite haar eigen spel te spelen en ook verdedigend liet ze meer dan enkele steekjes vallen, waardoor halverwege de tweede helft beide ploegen op gelijke hoogte stonden: 11 -11. Verdedigend werd hierna de deur wat beter dichtgegooid bij Atlantis. Hierdoor wist de ploeg toch met vrij veel moeite op vechtlust weer een gaatje te slaan. Met nog anderhalve minuut te spelen was de marge weer twee punten. In de laatste minuut wisten beide ploegen nog één keer de korf te vinden en zo eindigde de wedstrijd in 14 -12.

Na deze onnodig zwaar bevochten punten binnengehaald te hebben, gaat de ploeg zich weer opmaken voor de volgende uitwedstrijd tegen Huizen. De volgende thuiswedstrijd zal 28 november worden gespeeld om 16:20 in de Phoenix in Mijdrecht. We hopen u ook dan weer van harte welkom te mogen heten. Na deze wedstrijd volgt ook de veiling voor de verbouwing van de kantine.

Zaterdag 14 november speelde het door Rabobank gesponsorde eerste team van Atlantis haar eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Voor deze wedstrijd ontving de ploeg DTS uit Enkhuizen. Een tegenstander die op papier geen probleem voor Atlantis zou moeten zijn, maar na het fiasco van vorige week, had de ploeg heel … Lees meer »