Wederom winst voor UWTC bij de Amsterdamse Cross Competitie

Geplaatst op: 16 november 2015

Duuk vd Haagen reed zich weer naar het podium (3e) bij de jeugd A, maar ook Teun Wahlen (7e) en Sen Haasbroek (13e) streden goed mee. Bij de oudere jeugd was Danny Plasmeijer ditmaal de sterkste UWTC renner en Danny werd 5e. Sven Buskermolen had veel last van de gladde bochten en diverse valpartijen zorgde er voor dat hij, met een zere knie, op de 11e plaats eindigde.

De overmacht van UWTC was weer groot bij de 40- klasse, waar een kleine 60 man aan de start stond. Tommy Oude Elferink was goed weg en reed de eerste ronde fier aan kop. Hierdoor won Tommy ook de extra premiesprint! Bart de Veer, gek op zware omstandigheden, reed naar Tommy toe en wist hierna van Tommy weg te rijden. Ondanks diverse valpartijen van Bart kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar en reed dit 18-jarige UWTC talent naar de winst van de dag. En Tommy kon de tweede plaats vasthouden, zodat er weer veel UWTC groen op het podium stond! De jonge Menno van Capel deed het ook weer super en finishte net naast het podium op de 4e plaats. Een knappe prestatie want Menno moet volgende maand nog 16 jaar worden! Lorena Wiebes reed naar de 8e plaats bij de nieuwelingen/dames groep en was hiermee de snelste dame en ook zij won de premiesprint! Rebecca Cornelisse reed naar de 20e plaats en Ian van deBerg eindigde als 24e.

Bij de 40+ groep stonden maar liefst 80 renners aan de start. Sjon van de Berg had pech want hij had per ongeluk zijn auto op slot gedaan en de sleutels erin laten liggen. Voordat de ANWB het probleem had opgelost was zijn wedstrijd voorbij! In deze groep was Peter van Capel op de 29e plaats de beste UWTC renner. Frank Jansen reed naar plaats 50.

Nationale veldritten
Zaterdag 14 november stonden 7 UWTC leden aan de start bij de nationale veldrit in Rhenen. Een heel zwaar en technisch parcours met veel hoogteverschil in het natuurgebied Kwintelooijen. Bij de amateurs/sportklasse werd Bas de Bruin 8e, Luuk van Vliet 21e en Dennis Moolhuijsen 39e. Bij de masters werd Pieter Heidema 34e. Lorena Wiebes reed naar de 10e plaats bij de junioren/ nieuwelingen meisjes. Bij de junioren werd Menno van Capel 15e. En Bart de Veer werd 12e bij de beloften/elite renners. Zondag 15 november werd Bas de Bruin derde bij een nationale wedstrijd in Lieshout en Dennis Moolhuijsen 33e.

Ook een paar jeugdleden reden dit weekend nationaal. In Berghem reed Mike Derogee (cat 4) op zaterdag naar de 18e plaats. Op zondag herhaalde Mike de 18e plaats in Tilburg. Bij cat 2 scoorde Siem van Smoorenburg de 11e plaats en Mees van Smoorenburg werd 23e in cat 5.

Clubcross
In Uithoorn kan er ook wekelijks een veldrit gereden worden, want rondom sportpark Randhoorn is er iedere zondag clubcross bij UWTC. Om 10.30 uur is de start. Na 3 wedstrijden staat Michael van Meerland hier aan kop bij de 40- groep voor Lars Wiebes. Bij de 40+ heeft Maarten de Jong een kleine voorsprong op Harry van Pierre en Cock Fangmann. Frans van Heeteren heeft een wedstrijd gemist, maar won de twee wedstrijden waar hij aan start stond. Meer info op www.uwtc.nl/wielren

Zware omstandigheden op zondag 15 november bij de ACC (Amsterdamse Cross Competitie) in het mooie natuurgebied van ‘t Twiske. Heel veel wind, regen, klimmetjes en gladde bochten zorgde voor diverse valpartijen en dat er veel van de renners werd gevraagd. Duuk vd Haagen reed zich weer naar het podium (3e) … Lees meer »