Matige eerste helft tegen GKV doet VZO/FIQAS de das om

Geplaatst op: 17 november 2015

Afgelopen zaterdag stond het duel met het Haagse GKV op het programma. De Haagse korfballers hadden de week daarvoor overtuigend met 26-6 gewonnen van Luno, het beloofde dus een lastige en bovenal zware middag te worden voor VZOD/FIQAS. Met steun van het thuispubliek en vol goede moed begonnen de blauw-zwarten aan de wedstrijd.

Tot aan de 3-3 ging het aardig gelijk op tussen de twee ploegen. Daarna nam GKV echter het heft in handen, en niet zo’n beetje ook. De korfballers uit Kudelstaart kregen door een gebrek aan focus (in combinatie met het superieure schot van enkele GKV'ers) punt na punt om de oren. Tijd om op adem te komen was er niet, want GKV probeerde de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. En dat lukte ze aardig. VZOD/FIQAS was namelijk nog maar één keer trefzeker na de 3-3. Uiteindelijk floot arbiter en oud-bekende Jorrit de Grutter met een 4-11 ruststand voor het einde van de eerste helft.

Het was duidelijk dat er een hoop moest gebeuren om wat terug te kunnen doen tegen deze sterke en ervaren tegenstander. In de tweede helft kwam VZOD/FIQAS beter uit de startblokken en kon het fysieke spel van GKV goed worden bijgehouden. Dat was ook zichtbaar op het scorebord, aangezien VZOD/FIQAS de achterstand verkleinde tot 8-13. Hoewel er meer tegenstand werd geboden dan in de eerste helft wist GKV telkens minimaal vijf punten voorsprong te houden op de thuisploeg. De wedstrijd resulteerde dan ook in een 15-21 nederlaag, maar om met een positieve noot te eindigen: VZOD/FIQAS toonde veerkracht na een slappe eerste helft en herstelde de eer door in het tweede bedrijf met 11-10 te ‘winnen’ van GKV.

Volgende week speelt VZOD/FIQAS tegen Triaz om 19:30 uur haar tweede uitduel van het zaalseizoen.

Afgelopen zaterdag stond het duel met het Haagse GKV op het programma. De Haagse korfballers hadden de week daarvoor overtuigend met 26-6 gewonnen van Luno, het beloofde dus een lastige en bovenal zware middag te worden voor VZOD/FIQAS. Met steun van het thuispubliek en vol goede moed begonnen de blauw-zwarten … Lees meer »