001 - Escaperoom aglemeen
Sint Maarten voor oud en jong Mijdrecht

Sint Maarten voor oud en jong Mijdrecht


Geplaatst op: 17 november 2015

Vanwege Sint Maarten was wijkgebouw Present woensdag twee keer gevuld met gezellig geklets en geroezemoes van kinderen. Hun creativiteit kwam goed van pas bij de knutselmiddag. De ‘Minionlampions’ deden ’s avonds dienst bij de wandeling.

In de hal van De Kom verzamelde de groep zich met zo’n 15 kinderen en een handjevol ouders. Al zingend liepen ze naar de zaal om daar voor de oudere bewoners verder te zingen. Het was bijna helemaal stil toen het verhaal klonk over Martinus, de Romeinse soldaat. Hij gaf een koude, hongerige man de helft van zijn mantel en wat geld om eten te kopen. Nu kennen we hem als Sint Maarten en vieren we zijn naamdag met de jeugd die licht en vrolijkheid brengt.

De ouderen deelden vervolgens chocolademunten uit aan de jongens en meisjes die nog eens zongen voor vertrek. Onderweg naar wijkgebouw Present klonken de Sint Maarten liedjes onder meer in de Wilhelminalaan, het Prinsenhuis en de Maarschalkstraat. Dat leverde allerlei lekkernijen op: van koetjesreepjes tot mandarijntjes en van drop tot kauwgomballen.

De felgele lampions waren al van afstand goed zichtbaar. Soms gingen de deuren al open voordat de kinderen bij de bel waren. De bewoners stonden namelijk op de uitkijk met het snoep dat de vrijwilligers van het wijkcomité eerder hadden rondgebracht.

Het was duidelijk een feest voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Moslims die rozijntjes uitdelen en er waren pepernoten bij een van oorsprong Afghaans gezin dat helemaal is geïntegreerd. Een echtpaar leek dubbel te genieten van de gelegenheid nu eens flink te kunnen uitdelen met Sint Maarten: “Wat gezellig zo’n groep. Dit vinden we zo ontzettend leuk!”

Bij aankomst in wijkgebouw Present stond de warme chocolademelk al klaar. Als uitsmijter heeft de groep nog een allerlaatste keer de liedjes gezongen. Dat was heel sfeervol met als enige verlichting de vrolijk felgele lampionnen. Met hun ‘voorraadtas’ en vol van verhalen vertrokken de kinderen naar huis. Voor velen was het al tijd om te slapen, of dromen van Sint Maarten en al het lekkers.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint Maarten voor oud en jong Mijdrecht

Vanwege Sint Maarten was wijkgebouw Present woensdag twee keer gevuld met gezellig geklets en geroezemoes van kinderen. Hun creativiteit kwam goed van pas bij de knutselmiddag. De ‘Minionlampions’ deden ’s avonds dienst bij de wandeling. In de hal van De Kom verzamelde de groep zich met zo’n 15 kinderen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: