001 -Family
Dwalen door betoverend heemgroen

Dwalen door betoverend heemgroen


Geplaatst op: 19 november 2015

Op dinsdag 1 december organiseert IVN De Ronde Venen en Uithoorn een lezing over de Amstelveense Heemtuinen. Deze lezing wordt verzorgd door Walter Büsse, voorman van de heemtuinbeheerders van Amstelveen en IVN –gids. De lezing wordt gehouden in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint om 20.00 uur. Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De heemtuinen en parken van Amstelveen zijn vermaard vanwege hun grote schoonheid. Je kunt er wandelen en je ervaart de rust en diversiteit van een natuurgebied, maar het zijn feitelijk nauwkeurig door mensen beheerde parken. Het gebruik van kleur, textuur, structuur, diepte en lijnenspel in de parken zijn nog steeds uniek. En daarmee nemen de heemparken een bijzonder plaats in de Europese tuingeschiedenis. In de parken groeien nog enkele zeer zeldzame of zelfs verdwenen soorten. Hierdoor zijn de parken eigenlijk een soort van openlucht museum die dit jaar 75 jaar bestaan. Walter Büsse zal stilstaan bij de geschiedenis van deze parken en hun naamgevers en de bijzondere wijze waarop de parken worden onderhouden. Hij neemt u mee op een ‘rondje door de parken’ tijdens deze mooie presentatie.

Vroeg in het voorjaar zijn delen van de heemparken bedekt met de tere bloemen van de bosanemonen, of het zachte geel van verschillende soorten sleutelbloemen, in de zomer zijn er de zeldzame blauwe gentianen te ontdekken. In de bomen is het geroffel van de grote bonte specht te horen. In de winter zit de bosuil bezoekers rustig aan te kijken…. Kortom: in elk seizoen zijn de parken de moeite van een bezoek meer dan waard. Ze zijn er nog steeds, de planten van toen: de korenbloem, het Klein heksenkruid en het grasklokje. En ook planten die men nauwelijks meer in het wild aantreft, vindt men nog volop in de heemparken van Amstelveen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dwalen door betoverend heemgroen

Op dinsdag 1 december organiseert IVN De Ronde Venen en Uithoorn een lezing over de Amstelveense Heemtuinen. Deze lezing wordt verzorgd door Walter Büsse, voorman van de heemtuinbeheerders van Amstelveen en IVN –gids. De lezing wordt gehouden in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De lezing begint … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: