De Baat (3e)
Uitspraak maximumsnelheid A2 uitgesteld

Uitspraak maximumsnelheid A2 uitgesteld


Geplaatst op: 20 november 2015

De rechtbank heeft de uitspraak over de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen uitgesteld. Die zou vrijdag zijn, maar is verlengd met zes weken.

Tegenstanders hebben er bezwaar tegen dat er 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur mag worden gereden. Zij zien liever dat een maximum van 100 gehanteerd wordt, zoals overdag. De maximumsnelheid van 130 per uur gaat volgens de tegenstanders tegen eerder gemaakte afspraken in. Onder meer gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen zijn tegen.

Onlangs werd bekend dat het kabinet de snelheid op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht juist wil verhogen naar 130 kilometer per uur, ondanks bezwaren van de Provinciale Staten. Nu gelden op het traject nog verschillende maximumsnelheden in verband met verkeersveiligheid, de natuur en de luchtkwaliteit. Dit veroorzaakt verwarring bij automobilisten en een regen aan boetes, meent de regeringscoalitie.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTVUtrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitspraak maximumsnelheid A2 uitgesteld

De rechtbank heeft de uitspraak over de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen uitgesteld. Die zou vrijdag zijn, maar is verlengd met zes weken. Tegenstanders hebben er bezwaar tegen dat er 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur mag worden gereden. Zij zien liever dat een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: