001 -Family
Peuterspeelzaal Ministek in de startblokken

Peuterspeelzaal Ministek in de startblokken


Geplaatst op: 21 november 2015

Peuterspeelzaal Ministek in Abcoude is sinds kort onderdeel van het Kindcentrum Piet Mondriaan. In het Kindcentrum zitten basisschool Piet Mondriaan, buitenschoolse opvang Abcoude , peuterspeelzaal Ministek en de bibliotheek samen.

Binnen één gebouw worden ruimtes gedeeld, activiteiten samen gedaan en met gezamenlijk aan thema's gewerkt. Peuterspeelzaal Ministek is onlangs in de prachtige nieuwe ruimte begonnen. We wachten nog op de voltooiing van het laatste deel van het kindcentrum : zodra dat klaar is verhuist ook het kinderdagverblijf van De Klimboom/Kind en Co en vindt u verschillende diensten voor kinderen van 0 tot 12 onder één dak. Dat wil niet zeggen dat kinderen van alle diensten gebruik moeten maken. Een kind kan op de peuterspeelzaal zitten maar hoeft daarna niet naar de Piet Mondriaanschool, een kind dat elders op een buitenschoolse opvang zit kan toch naar de school in het kindcentrum.

Op de peuterspeelzalen van de Stichting Speel Wijs in De ronde Venen wordt gewerkt met een zogenaamd VVEprogramma: een programma voor voor- en vroegschoolse educatie. De ontwikkeling van de peuters wordt gestimuleerd met speciale aandacht voor de taalontwikkeling.

Op Ministek wordt sinds kort ook met een dergelijk programma gewerkt: Startblokken. Medewerkers hebben een training achter de rug en kunnen aan de slag. Startblokken gaat er van uit dat kinderen zich als het ware de “wereld inspelen”. Via spel sluiten de medewerkers aan bij de beleving van het kind. Ze letten er op dat alle ontwikkelingsgebieden van het kind aan bod komen. Een actieve rol van de leidsters is daarbij van groot belang. Kinderen leren spelenderwijs woordjes, leren verschillend materiaal te gebruiken, leren samen te spelen. Wat erg leuk is aan het programma: leidsters hebben niet van tevoren al een thema volledig uitgewerkt maar spelen in op wat voor het kind betekenisvol is. Aan de hand daarvan wordt het thema steeds verder uitgerold.
Wilt u een keer gaan kijken op een van de speelzalen van Speel Wijs: dat kan op iedere laatste woensdag van de maand (uitgezonderd schoolvakanties) tussen 9 en 10 uur.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Peuterspeelzaal Ministek in de startblokken

Peuterspeelzaal Ministek in Abcoude is sinds kort onderdeel van het Kindcentrum Piet Mondriaan. In het Kindcentrum zitten basisschool Piet Mondriaan, buitenschoolse opvang Abcoude , peuterspeelzaal Ministek en de bibliotheek samen. Binnen één gebouw worden ruimtes gedeeld, activiteiten samen gedaan en met gezamenlijk aan thema's gewerkt. Peuterspeelzaal Ministek is onlangs in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: