Knappe prestatie Viribus Unitis op concert concours in IJsselstein

Knappe prestatie Viribus Unitis op concert concours in IJsselstein


Geplaatst op: 22 november 2015

Afgelopen zaterdag 21 november heeft het fanfare orkest van muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis deelgenomen aan een concert concours in IJsselstein. Het fanfare orkest speelt sinds 2009 in de 1e (en hoogste) divisie binnen de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie . Tijdens het concert speelde Viribus Unis twee concert werken: Grijsoort van Jan Bosveld en Rubicon van Bert Appermont. Een vakkundige jury beoordeelde de 2 gespeelden muziekstukken met 82,08 punten, wat neer komt op een 8,2 als gemiddeld cijfer. Deze score was ruimt genoeg voor het orkest om zich te handhaven binnen de 1e divisie en daarmee toont het orkest aan dat zij terecht bij de top van de fanfare orkesten binnen Nederland hoort.

Tijdens de afgelopen maanden heeft het orkest hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit concours. In september hield het orkest een studieweekend in het overijsselse Lievelde. Ook werd er als try-out op 24 oktober deelgenomen aan het HaFaBra festival in Schoonhoven. Tijdens deze festivals werd Viribus Unitis al eerder beoordeeld door een jury en kregen dirigent en muzikanten nuttige tips mee ter verbetering van de muziekstukken. Al deze voorbereidingen zijn niet voor niets geweest. Dirigent Ruud Pletting was daarom ook erg tevreden met het behaalde resultaat.

Nu het concours achter de rug is, is er weer ruimte voor instroom van nieuwe muzikanten. Speelt u bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton, bas , saxofoon of slagwerk en lijkt het u wat om mee te spelen met dit top orkest, kom dan een keer vrijblijvend langs op de repetitie op donderdag van 20:00-22:30 aan de Pieter Joostenlaan 1 in Wilnis of neem contact op via website www.viribusunitis.nl.

Het orkest is voor het eerst weer te beluisteren op 2 januari a.s. tijdens een nieuwjaarsconcert in haar eigen gebouw aan de Pieter Joostenlaan.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Knappe prestatie Viribus Unitis op concert concours in IJsselstein

Afgelopen zaterdag 21 november heeft het fanfare orkest van muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis deelgenomen aan een concert concours in IJsselstein. Het fanfare orkest speelt sinds 2009 in de 1e (en hoogste) divisie binnen de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie . Tijdens het concert speelde Viribus Unis twee concert werken: Grijsoort … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: