De Vinken machtig in tweede helft

Geplaatst op: 22 november 2015

Na een uitzege in Huizen trad het vlaggenschip van De Vinken afgelopen zaterdag aan tegen Fluks in Noordwijk. De Noordwijkers hebben dit seizoen aardig ingeleverd in kwaliteit in de selectie en hebben het lastig in poule 3H. De Abn-Amroformatie wist in de tweede helft een gat te slaan van vier doelpunten en uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 12-19.

Onrustig
De Vinken ging met dezelfde personen als vorige week het veld in. Coaches Fred Straatman en René Westdorp voerden wel een vakwisseling bij de dames door. Het aanvalsvak werd gevormd door Rutger Woud, Kelvin Hoogeboom, Annick Stokhof en Emese Kroon. Aan verdedigende kant stonden Jelle Mul, Gideon Leeflang, Mila Kroon en Masha Hoogeboom.

Fluks startte met het voorverdedigen van de insnijpositie in de korfzone. Kelvin Hoogeboom hield het geduld en kreeg achter de korf de ruimte voor 0-1. Fluks rechtte de rug en sloot direct de 1-1 in de armen. Via een korte kans (Masha Hoogeboom) en een afstandsschot (Jelle Mul) ging de stand naar 1-3. Door ontbrekende scherpte in de verdediging was het Fluks dat de korf goed wist te vinden en prompt doorstootte naar een 4-3 voorsprong. Wederom een korte kans, nu van Gideon Leeflang, en een doeltreffend afstandsschot van Emese Kroon gaven De Vinken de voorsprong weer terug 4-5. Voor de toeschouwers uiteraard een zeer vermakelijk spel, met twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Fluks trekt de stand gelijk naar 5-5, Jelle Mul treft het gele plastic 5-6. Een blunder in de defensie bij een vrije bal van Fluks betekende 6-6. Rutger Woud en Annick Stokhof zorgen gezamenlijk voor de 6-8 bij rust.

Doorstomen
In de tweede helft is het zaak om de voorsprong uit de eerste helft te vergroten en Fluks niet meer terug te laten komen in het spel. De achterzijde van de korf beter gaan benutten en Fluks de fouten laten maken.

Mila Kroon bekrachtigde haar tweede wedstrijd in het Abn-amroteam met een fraai kansje. Fluks antwoordde direct 7-9. Emese Kroon krijgt de ruimte en pakt haar tweede treffer mee 7-10. Fluks brengt vervolgens een ervaren heer in met veel schotrendement. Het resulteert direct in doelpunten en Fluks komt terug naar 9-10.

Na een goede combinatie in de aanval weet Masha Hoogeboom te scoren 9-11. De Noordwijkers geven niet op en komen tot 10-11. Daarna zakt de ploeg ineen, conditioneel kunnen ze niet mee met het spel van De Vinken. De Vinkeveense doelpuntenmachine gaat lopen en de grip op de wedstrijd is een feit. Een sterk spelende Gideon Leeflang strooit met fabelachtige balverplaatsingen en scoort in deze fase driemaal. Ook aanvoerster Annick Stokhof laat al weken zien goed in vorm te zijn en zet met twee doelpunten de wedstrijd naar onze hand. Jelle Mul en Mila Kroon scoren allebei ook nog eenmaal. Aan het eind een terechte Vinkeveense overwinning met als eindstand 12-19.

Midlandia thuis
De volgende wedstrijd is tegen koploper Midlandia uit Bunnik. In de drie gespeelde wedstrijden wisten zij elke wedstrijd de bovenliggende partij te zijn. De Vinken volgt op afstand maar kan met winst op gelijke hoogte komen. Daarbij moet wel de slagkracht van Midlandia in het oog worden gehouden, met 65 doelpunten uit drie wedstrijden scoren zijn elke wedstrijd boven de 20. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Boei om 15.30 uur op zaterdag 22 november. Voor deze wedstrijd speelt De Vinken 2 tegen Madjoe 3 uit Rijnsburg.

Na een uitzege in Huizen trad het vlaggenschip van De Vinken afgelopen zaterdag aan tegen Fluks in Noordwijk. De Noordwijkers hebben dit seizoen aardig ingeleverd in kwaliteit in de selectie en hebben het lastig in poule 3H. De Abn-Amroformatie wist in de tweede helft een gat te slaan van vier … Lees meer »