Atlantis B1 wint haar tweede thuiswedstrijd

Geplaatst op: 22 november 2015

Zaterdag 21 november speelde het door TTC Projecten gesponsorde Atlantis B1 haar tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen. De eerste thuis overwinning werd geboekt tegen DKV. Aan Atlantis de taak om de thuiswedstrijden te blijven winnen. Dit keer stond Roda uit Westzaan op het programma. De teams hadden elkaar niet eerder getroffen, waardoor beide ploegen uit eigen kracht moesten gaan korfballen.

Atlantis begon scherp aan de wedstrijd en stond al snel met 2-0 voor. Dit is een vooruitgang als men kijkt naar de vorige twee wedstrijden waar Atlantis zwak begon. De ploeg uit Mijdrecht wist 20 minuten lang haar voorsprong te behouden. Dit ging echter in de laatste vijf minuten van de eerste helft mis. Van een 4-1 voorsprong, werd Atlantis teruggedrongen naar 4-4. Gelukkig wist Atlantis vlak voor de rust te scoren, waardoor er met een 5-4 stand werd gerust.

In de rust attendeerde de coach van Atlantis de ploeg erop dat de scherpte van de eerste twintig minuten van de eerste helft moest worden behouden om te voorkomen dat de ploeg zou verzwakken zoals in de laatste vijf minuten van de eerste helft.

Ondanks dat Roda de gelijkmaker scoorde, wist Atlantis binnen een kwartier tijd de stand uit te bouwen naar een 10-5 voorsprong. Deze voorsprong gaven de Mijdrechtenaren niet meer weg. Roda kon nooit echt meer aanhaken nadat het doelpuntenverschil werd gemaakt. Het verschil werd zelfs negen doelpunten waarmee de eindstand uiteindelijk 16-7 werd voor de ploeg uit Mijdrecht. Een goede wedstrijd van Atlantis. Nu maar hopen dat deze goede vorm blijft behouden.

De volgende wedstrijd van de B 1 is zaterdag 28 november in Oostzaan.

Zaterdag 21 november speelde het door TTC Projecten gesponsorde Atlantis B1 haar tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen. De eerste thuis overwinning werd geboekt tegen DKV. Aan Atlantis de taak om de thuiswedstrijden te blijven winnen. Dit keer stond Roda uit Westzaan op het programma. De teams hadden elkaar niet eerder … Lees meer »