001 -Family
Volleybal Scholentoernooi 2015 groep 3,7 en 8

Volleybal Scholentoernooi 2015 groep 3,7 en 8


Geplaatst op: 23 november 2015

In aansluiting op de volleyballessen op de Vinkeveense basisscholen vond op woensdag 18 november in de Boei voor de dertiende keer het Scholentoernooi plaats. Het toernooi wordt gespeeld op twee woensdagmiddagen en wordt georganiseerd door volleybalvereniging Atalante. Deze eerste dag was het de beurt aan de kinderen van de groepen 3, 7 en 8 en deden zo'n 95 kinderen mee. Op 25 november wachten nog de groepen 4 tot en met 6.

Rond 13.00 uur was de aftrap van het toernooi met de groepen 8. Al vanaf het begin was duidelijk dat veel teams aardig wat hadden opgepikt van de lessen van Hans Ritmeester. De kinderen moeten de bal in 3-en spelen, waarbij ze de eerste bal spelen, de tweede vangen en de derde er weer overheen spelen. Het leuke van dit niveau is dat door er een vangbal tussen te plaatsen er heuse rally’s te zien zijn! Het fanatisme zat er goed in en er werden mooie wedstrijden gespeeld. Het oogstte alom bewondering hoe goed dit volleybalspelletje al gespeeld werd!

Ongeveer een uur later begonnen ook groep 7 en groep 3 aan hun wedstrijden. Groep 7 speelde hetzelfde spelletje als groep 8 en bij groep 3 is het nog vangen en gooien!

Omdat er maar twee teams waren bij groep 3 zijn er ook volleybal spelletjes tussendoor gedaan. Bij groep 3 was het het enthousiaste jongensteam van de Pijlstaart school (Pijlstaartjes) net iets sterker dan het team van de Schakel (de Schakels). De Schakels waren dan wel wat minder sterk, maar hadden door slim spel wel nog veel punten in de wacht gesleept, alleen net niet genoeg voor de 1e plek.

Bij groep 7 waren er 3 teams van de Pijlstaartschool en een van de St Jozef. De overmacht van de Pijlstaartschool was teveel voor de Tiger dames van de St Jozef. De finale ging tussen twee Pijlstaart teams; (Voetbal) Volleybal is leuker en de Smashing Power kids. Deze werd in een mooie strijd gewonnen door Volleybal is leuker!

Bij groep 8 waren verreweg de meeste teams. Wel 12 teams hadden zich hiervoor opgegeven. Na de poule wedstrijden was de kleine finale tussen de Volleyknallers van St Jozef en de Pijlsmashers (Pijlstaart), waarbij de St Jozef de derde plaats bemachtigde. De finale was wederom een Pijlstaart onderonsje. In een spannende eindstrijd wist FC Bakvet te winnen van de Pijlstaart Jumpers.

Atalante kijkt terug op een mooi enerverend volleybaltoernooi. Dank ook aan alle vrijwilligers deze dag, anders had dit toernooi niet zo succesvol kunnen verlopen.

Op naar de tweede toernooidag op 25 november met de groepen 4-5-6!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volleybal Scholentoernooi 2015 groep 3,7 en 8

In aansluiting op de volleyballessen op de Vinkeveense basisscholen vond op woensdag 18 november in de Boei voor de dertiende keer het Scholentoernooi plaats. Het toernooi wordt gespeeld op twee woensdagmiddagen en wordt georganiseerd door volleybalvereniging Atalante. Deze eerste dag was het de beurt aan de kinderen van de groepen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: