Lorena Wiebes (Uithoorn)  crost goed in Hilversum

Lorena Wiebes (Uithoorn) crost goed in Hilversum

Geplaatst op: 23 november 2015

Zaterdag 21 november stonden weer een heel aantal UWTC leden aan start bij de cyclocross wedstrijd in Hilversum. In de bossen bij Anna's Hoeve lag weer een mooi parcours met klimmetjes, afdalingen, mooie bospaden en modderstroken. Lorena Wiebes werd 8e bij de dames, hiermee was ze 4e bij de junior vrouwen. Bij de amateurs/sportklasse werd Bas de Bruin 10e, Luuk van Vliet 26e en Dennis Moolhuijsen kreeg een dnf. Ook een mooie 10e plaats voor Menno van Capel bij de junioren. En bij de elite/beloften werd Tommy Oude Elferink 21e.

Clubcross
Uitslag clubcross bij UWTC op 22 november:
40-: 1 Roberto Blom, 2 Robin Leijgraaf, 3 Michael v Meerland, 4 Lars Wiebes
40+; 1 Frans v Heeteren, 2 Maarten de Jong, 3 Harry v Pierre, 4 Cock Fangmann, 5 Peter Wiebes, 6 Piet Rewijk, 7 Joop Winter, 8 Leen Blom, 9 Timo Winter, dnf Jan v Zon
jeugd 8-10 jr: Bo Versteeg, 2 Jasmijn Wiegmans
jeugd 11-14 jr: 1 Flip v Walraven, 2 Jesse v Hattum, 3 Jesse Versteeg, 4 Raoul v Zijl, 5 Joost Burgers

ACC de Weeren
Zondag 22 november was het ACC circus beland bij ARC Ulysses in Amsterdam-Noord. Bij de jeugd waren de meeste stukken nog redelijk te berijden, maar nadat de hele grote groep 40+ van start was gegaan kwam er meer en meer modder op het parcours.

Een aantal jeugdleden van UWTC doen trouw mee aan de ACC en kunnen zo de technieken die ze leren bij de training goed in praktijk brengen. Mike Derogee was dit maal de sterkste en werd tweede bij de jeugd A. Duuk vd Haagen, op zijn opvallende gele fiets, streed voor wat hij waard was en eindigde net buiten het podium op de vierde plaats. Mike en Duuk trainen al een hele tijd bij UWTC, maar komen nu nog uit voor de Bataaf. In 2016 zullen zij het oranje verruilen voor UWTC groen. Teun Wahlen werd 13e en Sen Haasbroek 16e.

Ook bij de jeugd B wordt de groep deelnemers iedere week iets groter, ditmaal 22 renners. Sven Buskermolen en Danny Plasmeijer zijn hier meestal goed aan elkaar gewaagd. Danny, al aardig gewent aan zijn nieuwe fiets, reed naar een mooie 5e plaats en Sven zat hier vlak achter en werd 8e.

Bij de 40+ reden Sjon vd Berg en Peter van Capel beide in de punten. Wekelijks staan in deze wedstrijdklasse een 70-80 renners aan de start. Peter is de man van de lange adem, want Sjon reed bijna de hele wedstrijd voor Peter maar moest aan het eind toch toelaten dat Peter hem voorbij kwam. Peter werd 23e en Sjon 27e.

Ook bij de 40- staan de laatste wedstrijden steeds minimaal 60 renners aan de start. UWTC-er Bart de Veer, leider in het tussenklassement, was vandaag erg goed weg en wist als eerste renner het veld in te gaan. Hij werd echter al snel voorbij gestoken door een ontketende Jasper Ockeloen uit Arnhem, die uitkomt voor het Parkhotel Valkenburg Cycling Team . Profrenner Dylan Groenewegen, weer in training na zijn blessure, kon lang met Bart opfietsen. Dylan rijdt nu nog voor Team Roompot maar komt in 2016 uit voor de Lotto/Jumbo ploeg. Uiteindelijk was Dylan op de weggedeeltes toch te snel voor Bart en moest Bart hem laten gaan. Maar Bart kon met zijn derde plaats tevreden op het podium plaatsnemen naast deze twee sterke renners. Tommy had zijn dag niet helemaal en was absoluut niet tevreden over zijn wedstrijd. En ook Menno van Capel reed vandaag verder naar achteren dan de voorgaande wedstrijden. Misschien hadden beide renners de wedstrijd van Hilversum nog in de benen zitten. Tommy werd 12e en Menno 15e.

Bij de nieuwelingen/dames stonden 30 renners aan de start. En in de zware modderstukken hadden zij het zwaar. Stijn Ruijter reed naar de 11e plaats en Ian vd Berg werd 25e. Volgende week is de ACC op een parcours bij de Ouderkerker plas. Voor publiek een hele leuke wedstrijd om te zien. De jeugd start om 10.00 uur, de 40+ op 11.00 uur en de 40- en dames/nieuwelingen om 12.00 uur.

Zaterdag 21 november stonden weer een heel aantal UWTC leden aan start bij de cyclocross wedstrijd in Hilversum. In de bossen bij Anna's Hoeve lag weer een mooi parcours met klimmetjes, afdalingen, mooie bospaden en modderstroken. Lorena Wiebes werd 8e bij de dames, hiermee was ze 4e bij de junior … Lees meer »