001 -Family
Samen houden wij Aalsmeer schoon ‘Nieuwe herkenbare afvalbakken’

Samen houden wij Aalsmeer schoon ‘Nieuwe herkenbare afvalbakken’


Geplaatst op: 24 november 2015

Ergert u zich ook zo aan flesjes, blikjes en verpakkingen die u op straat en in het groen ziet liggen? U bent niet de enige. Inwoners van Aalsmeer willen dat de openbare ruimte schoon is. Gelukkig deponeren veel inwoners afval dan ook in de afvalbak. Hiermee helpt u mee aan een schoon Aalsmeer.

In dit kader vervangt de gemeente Aalsmeer komende weken de huidige afvalbakken in de winkelcentra. Er worden grotere bakken geplaatst die door een andere kleur en vormgeving meer opvallen. De inhoud van de afvalbak is 50% groter dan de huidige afvalbakken. De afvalbakken worden in principe op dezelfde locatie teruggeplaatst, tenzij de gemeente uit ervaring weet dat verplaatsing van de bak gewenst is.

Wethouder Ad Verburg: “Gemeenten krijgen jaarlijks een extra uitkering, in verband met de raamovereenkomst Verpakking 2013-2022, om een impuls te kunnen geven aan de gemeentelijke aanpak van zwerfafval. Hierdoor kan de gemeente maatregelen nemen, waardoor minder zwerfafval ontstaat en de omgeving efficiënter schoon blijft. In eerste instantie willen wij een extra impuls geven aan de herkenbaarheid van afvalbakken in de winkelcentra en bij het surfeiland Vrouwentroost. Dit zijn representatieve plaatsen waar veel bewoners gebruik van maken.”

De kosten van de aanschaf en plaatsing van nieuwe afvalbakken in de centra en op de recreatiegebieden kunnen volledig worden gefinancierd vanuit de subsidieregeling. Bestaande blauwe bakken die geschikt zijn voor herplaatsing worden elders in de gemeente hergebruikt.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen houden wij Aalsmeer schoon ‘Nieuwe herkenbare afvalbakken’

Ergert u zich ook zo aan flesjes, blikjes en verpakkingen die u op straat en in het groen ziet liggen? U bent niet de enige. Inwoners van Aalsmeer willen dat de openbare ruimte schoon is. Gelukkig deponeren veel inwoners afval dan ook in de afvalbak. Hiermee helpt u mee aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: