001 -Family
Bijzondere seminar van Grootmeester Kim bij Chung Do Kwan

Bijzondere seminar van Grootmeester Kim bij Chung Do Kwan


Geplaatst op: 24 november 2015

Na de unieke eerste Europese Kummooyeh seminar (Koreaans zwaardvechtkunst en boogschieten) eerder gegeven in oktober door Grootmeester Hyun Kyoo Jang, (die de rechtstreekse leraar is van sabunim David Chung), was het ditmaal op 20 en 21 november de beurt aan Grootmeester Kim uit Seoul om aan de leden van Chung Do Kwan de fijne kneepjes van de Koreaanse Martial Arts Taekwondo en Kyuktooki (Koreaans kickboksen) bij te brengen.

Dat Grootmeester Kim ons klein landje had bezocht, was voor het laatst in 1992 en ondanks dat hij afgelopen donderdag pas laat in de avond was aangekomen stond deze Grootmeester vrijdagavond in het Buurtnest te Uithoorn om in samenwerking met Buurtsport Vereniging Europarei aan de jonge Kyuktooki leden deze bijzondere seminar te geven. Dit deed hij echter niet alleen, want zijn student Sabumnim (instructeur) Kayo was met hem meegereisd uit Zuid Korea om hem te assisteren, en de uitvoering van de seminar werd uitgevoerd in samenwerking met hoofdinstructeur en eigenaar David Chung van Chung do Kwan, die eveneens een rechtstreekse leerling is van grootmeester Kim.

Kyuktooki is in de jaren 90 van de vorige eeuw ontstaan en deze kunst combineert westerse en oosterse bokssport waarin technieken uit o.a. Taekwondo verweven zijn . Wat Kyuktooki bijzonder maakt, anders dan dat wij gewend zijn van andere (kick)bokssporten, is dat de nadruk ligt op de zelfverdediging en het mentale aspect, wat kenmerkend is binnen de budokunsten maar vrij uniek binnen de (kick)bokssporten, dit kenmerkt zich ook door de hantering van een examen -en bandensysteem.

Voor deze unieke samenkomst was ook wethouder Ria Zijlstra van de Gemeente Uithoorn uitgenodigd om kennis te maken met de relatief jonge discipline uit de Koreaanse Martial Arts geschiedenis en om met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt binnen de BuurtSportVereniging Europarei. Dit bezoek werd bijzonder gewaardeerd.

Chung Do Kwan zet zich sinds de start van de BuurtSportVereniging Europarei in voor dit mooie project, waarbij bewegen, sociale cohesie en participatie hand in hand gaan. De BSV Europarei heeft 125 deelnemers, waarvan er wekelijks 80 deelnemers aanwezig zijn bij de lessen van David Chung. Chung Do Kwan zet zich in om dit mooie initiatief te behouden en ziet graag andere organisaties aansluiten om dit project, waarbij zoveel mooie dingen ontstaan voor en door de bewoners van de Europarei, in november 2016 voort te zetten op eigen kracht.

Na deze energieke avond stonden de Taekwondoleden, jong en oud, de volgende dag klaar om in gymzaal De Mikado te Aalsmeer de reeds bekende technieken te verbeteren en van nieuwe technieken meester te maken. De derde en laatste seminar in dezelfde zaal werd gegeven aan de volwassen Kyuktooki leden om kennis te maken met de Koreaanse stijl van lesgeven en trainen.
Sabunim David Chung werd gedurende het verblijf van Master Kim ook onderworpen aan trainingen en examens en is tijdens deze seminars gepromoveerd met een instructeursgraad level 3 voor het Taekwondo, en een instructeursgraad level 2 voor het Kyuktooki/Korean Kickboxing.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijzondere seminar van Grootmeester Kim bij Chung Do Kwan

Na de unieke eerste Europese Kummooyeh seminar (Koreaans zwaardvechtkunst en boogschieten) eerder gegeven in oktober door Grootmeester Hyun Kyoo Jang, (die de rechtstreekse leraar is van sabunim David Chung), was het ditmaal op 20 en 21 november de beurt aan Grootmeester Kim uit Seoul om aan de leden van Chung … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: