001 - Escaperoom aglemeen
Opening expositie van foto’s van Reint Baarda

Opening expositie van foto’s van Reint Baarda


Geplaatst op: 24 november 2015

Donderdag 19 november jl. opende wethouder Jop Kluis de expositie van Reint Baarda in het kantoor van Eveleens Makelaardij.

Reint Baarda begon al op jonge leeftijd niet alleen met fotograferen maar ook met ontwikkelen en afdrukken van foto’s. In het begin was hij nog niet overtuigd van zijn fotografiekunst maar hij zette door. Zij interesse ging vooral uit naar architectuur van gebouwen. Hij vond het zonde dat mooie architectuur soms schuilging achter bomen, lichtmasten, auto’s, reclame enz. Hierdoor was de schoonheid van de panden niet goed te zien.

Dit wilde hij anders. Hij fotografeerde de huizen, deeltje voor deeltje, Alle details apart. Op de computer bouwde hij alle deze deeltje weer op. Zonder overbodige details, omgeving en opsmuk. Alleen de puurheid van het pand hield hij over in simpele lijnen. Zo ‘fotografeerde hij diverse markante huizen en panden in Aalsmeer zoals bijvoorbeeld: de Watertoren, het oude Raadhuis, Bloemenlust, de Historische Tuin en het verenigingsgebouw van de watersportvereniging bij Dragt.

Wethouder Jop Kluis: Ik heb niet heel veel verstand van kunst. Eigenlijk kijk ik alleen of ik het mooi vind of niet. En dit vind ik mooi. Er hangen al drie werken van Reint in mijn kamer in het gemeentehuis en daar koop ik vandaag het brugwachtershuisje bij.’ Hij voegde direct daad bij het woord en plakte een stickertje met verkocht naast de foto.

Wilt u ook graag deze expositie bezoeken? Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Eveleens makelaardij, Punterstraat 2 te Aalsmeer.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opening expositie van foto’s van Reint Baarda

Donderdag 19 november jl. opende wethouder Jop Kluis de expositie van Reint Baarda in het kantoor van Eveleens Makelaardij. Reint Baarda begon al op jonge leeftijd niet alleen met fotograferen maar ook met ontwikkelen en afdrukken van foto’s. In het begin was hij nog niet overtuigd van zijn fotografiekunst maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: