001 -Family
College op bezoek bij Jachthaven Stenhuis Aalsmeer

College op bezoek bij Jachthaven Stenhuis Aalsmeer


Geplaatst op: 25 november 2015

Het college van gemeente Aalsmeer bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te horen wat er leeft en op welke manier gemeente en organisaties elkaar kunnen versterken. Op 24 november ging het college van Aalsmeer op bezoek bij jachthaven Stenhuis aan de Uiterweg. De collegeleden werden ontvangen door de broers Arnaud en Jordy Brouwer, inmiddels alweer de derde generatie in het bedrijf dat in 1949 werd opgericht door hun grootvader.

Jachthaven Stenhuis begon als een bedrijf dat woonarken en kajuitjachten bouwde. Daarna kwam de jachthaven erbij die in de jaren 70 en 80 steeds verder uitbreidde. Inmiddels biedt de jachthaven plaats aan zo'n 280 boten en in de winter staan er zo’n 280 boten in de stalling. De jachthaven is een van de twee jachthavens in Aalsmeer met een Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan jachthavens die veilig en schoon zijn.

Arnaud en Jordy Brouwer spraken met het college over de ontwikkelingen in de watersportsector. Volgens de broers is de branche enorm aan het veranderen. Daar speelt het bedrijf op in door nieuwe producten voor nieuwe doelgroepen te ontwikkelen en goede service te bieden. Het aantal vaste ligplaatsen in jachthavens neemt (landelijk) af, maar de broers zien kansen in het aantrekken van dagtoerisme en de verhuur van boten. “Om plannen te kunnen realiseren is het belangrijk dat de gemeente meewerkt en bereid is mee te denken. Die bereidheid is er gelukkig in Aalsmeer.”

Jop Kluis, wethouder recreatie en toerisme: “De watersportbranche is een economische sector van formaat in Aalsmeer. Het verder ontwikkelen en versterken van de sector is een van de pijlers van dit college. Jachthaven Stenhuis is een bedrijf dat voorop loopt met nieuwe ontwikkelingen. Onze rol als gemeente is te kijken hoe wij bedrijven daarin kunnen ondersteunen. Het past bij onze visie om Aalsmeer duidelijker op de kaart te zetten als watersportdorp. Daarom werken we ook samen met de sector aan een nieuwe agenda voor recreatie en toerisme.”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College op bezoek bij Jachthaven Stenhuis Aalsmeer

Het college van gemeente Aalsmeer bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te horen wat er leeft en op welke manier gemeente en organisaties elkaar kunnen versterken. Op 24 november ging het college van Aalsmeer op bezoek bij jachthaven Stenhuis aan de Uiterweg. De collegeleden werden ontvangen door de broers Arnaud … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: