001 - Tuimarkt
Bijeenkomst Ondernemersvereniging VIB en de gemeente groot succes

Bijeenkomst Ondernemersvereniging VIB en de gemeente groot succes


Geplaatst op: 26 november 2015

Samenwerken, iedereen aan het werk en verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Een greep uit een groot aantal onderwerpen waar de Ondernemersvereniging VIB en de gemeente

De Ronde Venen op 16 november jongsleden tijdens een bijeenkomst met elkaar over hebben gesproken. Een maal per jaar komen de Ondernemersvereniging VIB en de gemeente De Ronde Venen bij elkaar.

Doel van de bijeenkomst is leren van elkaar door het delen van kennis én elkaar versterken door samen te werken aan verschillende onderwerpen. De belangstelling vanuit de ondernemersvereniging om deel te nemen aan deze bijeenkomst was groot. Maar liefst 85 ondernemers waren aanwezig.

Behaalde resultaten
Naar aanleiding van de laatste bijeenkomst in 2014 heeft de gemeente haar dienstverlening op een paar onderdelen verbeterd zoals de telefonische bereikbaarheid. Daarnaast heeft ze de Servicenormen geïntroduceerd; beloften om inwoners goed van dienst te kunnen zijn. En omdat de gemeente graag wil weten hoe ze haar ondernemers nog beter kan ondersteunen vindt er op dit moment een ondernemerspeiling plaats.

Ook op andere punten werpt de samenwerking vruchten af. Het afgelopen jaar is de stroomvoorziening in de gemeente diverse malen uitgevallen. Door goed overleg van VIB, gemeente en de nutsbedrijven is niet alleen naar voren gekomen waar de problemen zijn ontstaan maar ook wat zij er aan gaan doen: De komende jaren worden kabels en leidingen vervangen. Ook is er een start gemaakt met nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerrein. De geel/blauwe bordjes met de bedrijfsnamen worden vervangen door zwart/witte borden.

Thema Werk
Ondernemers en gemeente vinden elkaar steeds beter in het thema werk waarbij het meedoen van alle inwoners aan de arbeidsmarkt centraal staat. Lokale bedrijven geven aan dat zij graag lokale mensen in dienst willen nemen. Om dit te realiseren is nog een betere aansluiting van vraag een aanbod nodig.

Sinds de zomer zijn er bij de gemeente twee accountmanagers werkzaam. Zij richten zich op het bedrijfsleven met het doel het vinden van passende vacatures voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook Pauw bedrijven geeft aan hier graag over in gesprek te gaan met ondernemers. Inmiddels hebben een paar bedrijven ervaring opgedaan en zijn erg positief.

Tot slot werd het idee van een digitaal platform besproken, waarop al het werk centraal en inzichtelijk gemaakt kan worden. De komende maanden wordt dit idee verder gezamenlijk uitgewerkt.

De gemeente De Ronde Venen en de VIB kijken terug op een succesvolle bijeenkomst.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijeenkomst Ondernemersvereniging VIB en de gemeente groot succes

Samenwerken, iedereen aan het werk en verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Een greep uit een groot aantal onderwerpen waar de Ondernemersvereniging VIB en de gemeente De Ronde Venen op 16 november jongsleden tijdens een bijeenkomst met elkaar over hebben gesproken. Een maal per jaar komen de Ondernemersvereniging VIB en de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: