Atalante heren 1 in zwaar weer

Geplaatst op: 30 november 2015

Het was even stil rond de heren van Atalante 1. Niet geheel vreemd, want de Vinkeveense heren bevinden zich in zwaar weer. Zeer zwaar weer. Na de gewonnen wedstrijd tegen Keistad, haalde Atalante uit de volgende vier wedstrijden slechts drie punten en bezet het nu de laatste plaats in de promotieklasse. Even wennen na de eerste plaats rond deze tijd vorig seizoen.

Maar de huidige positie is verklaarbaar en nog geen reden voor paniek. Want door blessureleed en andere omstandigheden speelden de heren nog geen wedstrijd met een volledig team. Afgelopen vrijdag tegen Spaarnestad was Yorick wel weer terug, maar na zijn enkelblessure als libero, nog niet als aanvaller. En kort voor de wedstrijd bleek ook Leroy wel aanwezig maar niet wedstrijdfit. Martijn uit heren 2 startte daarom in de basis.

Waar Atalante het normaal moet hebben van een bliksemstart, begon het nu slap en gezapig. De ervaren Haarlemse mannen wisten daar wel raad mee en namen makkelijk een 0-2 voorsprong in sets (16-25, 19-25). Na een stevige peptalk en met Leroy weer binnen de lijnen herpakte Atalante zich in de derde set. Het nam met een goede servicedruk een 9-2 voorsprong, die helaas ook even makkelijk weer werd weggegeven, 12-13, Maar met name door Bas en Leroy knokte de thuisploeg zich terug en kwam het op 24-21. Set in de tas zou je denken. Maar helaas, een foutservice en een sterke slotfase van Spaarnestad betekende een 0-3 achterstand (26-28).

Dat was een flinke domper, maar het siert de mannen dat ze de handdoek niet in de ring gooiden. Na een 6-9 achterstand in de vierde set, herpakte de thuisploeg zich en door enkele goede acties van Sven en Remco kwam Atalante met 20-18 voor. Spaarnestad bleek ook in de spannende eindfase van de vierde set sterk, maar de Vinkeveense heren wisten deze keer de set wel binnen te halen, 25-23.

Weer een puntje tegen een team uit het linker rijtje. En dat is meegnomen, want anders dan vorig seizoen, waar de nummers drie tot en met tien heel dicht bij elkaar stonden, is er nu een duidelijke splitsing tussen de eerste en laatste zes op de ranglijst. Voor Atalante rest de uitdaging om kampioen te worden van het rechterrijtje. Daarvoor moet nog veel gebeuren, maar met een complete en fitte selectie moet dat zeker mogelijk zijn. Te beginnen op zaterdag 12 december als US 5 (al om 12.15 uur in Amsterdam) de tegenstander is. Er is dus even tijd om alle blessures te laten herstellen.

Het was even stil rond de heren van Atalante 1. Niet geheel vreemd, want de Vinkeveense heren bevinden zich in zwaar weer. Zeer zwaar weer. Na de gewonnen wedstrijd tegen Keistad, haalde Atalante uit de volgende vier wedstrijden slechts drie punten en bezet het nu de laatste plaats in de … Lees meer »