001 -Family
Deel twee van het Vinkeveense basisscholen volleybaltoernooi

Deel twee van het Vinkeveense basisscholen volleybaltoernooi


Geplaatst op: 30 november 2015

Op woensdagmiddag 25 november mochten de groepen 4, 5 en 6 strijden om de bekers. Iets rustiger dan de week ervoor doordat er dit keer "slechts" 75 kinderen in de hal aanwezig waren. Maar de strijd was er niet minder om!

Groep 4 speelde hetzelfde spelletje als vorige week groep 3 met vangen en gooien (soort lijnbal) en dan zie je dat zij al een jaartje ouder zijn en er meer spel uitkomt. Hier waren 6 teams van alle drie de basisscholen opgegeven (St Jozef, Pijlstaart, Schakel). Hele mooie rally's en er werd ook steeds slimmer in de gaatjes gespeeld. Ook zeer talentvolle spelers gezien.

De kleine finale was tussen twee teams van de St Jozefschool waarbij Jozefsmash door de winst het brons binnen haalde. De finale was een Pijlstaart onderonsje. In een mooie strijd spannende strijd was het Vuurpijl 2 die net van Vuurpijl 1 wist te winnen en de 1e plaats behaalde.

De groepen 5 en 6 spelen CMV niveau 3. De eerste bal moet nu gespeeld worden om vervolgens in je team te worden afgevangen. Zeker voor groep 5 was het in het begin even moeilijk. Ze hadden vaak nog het spelletje van groep 3 en 4 in gedachten en sommige vingen in hun enthousiasme wel eens de eerste bal. Maar naarmate de middag vorderde hadden ze het steeds beter in de vingers! Zij hadden eigenlijk nog wat langer moeten spelen vanwege die mooie stijgende lijn. In deze poule waren niet zoveel kinderen, slechts 3 teams opgegeven. Maar dat maakten de wedstrijden er niet minder om. In een dubbele competitie verdeelden zij de plaatsen. 1. De Volleytijgers (St Jozef), 2. De Bende van 5 (Pijlstaart), 3. De Smashtoppers (Pijlstaart)

Groep 6 had ook 6 deelnemende teams afkomstig van alle 3 de scholen. Groep 6 heeft vorig jaar ook al dit spelletje gespeeld en je ziet dat het daar al wat makkelijker gaat. Hele mooie rally's en soms was de spanning zowel bij publiek als spelers ook te snijden. Net als bij de eerdere groepen hier ook hele mooie spelers gezien die het volleybal spelletje nagenoeg perfect beheersten. De kleine finale ging tussen de Volleystars (St Jozef) en Pijlstarters (Pijlstaart) wat ten gunste uit viel voor de Volleystars. En de grote finale wederom een Pijlstaart onderonsje, De Pijltjes tegen de Pijltoppers waarbij in een spannende strijd de Pijltjes hun pijlen in de gouden trofee mochten stoppen.

Atalante kijkt terug op een mooi scholenproject waarbij bijna 500 kinderen van groep 3 tot en met 8 twee keer volleyballes hebben gehad en een kleine 200 kinderen deel hebben genomen aan het afsluitende volleybaltoernooi. Een bedankje aan alle vrijwilligers van Atalante die dit project samen met de jeugdcommissie weer tot een succes hebben gemaakt!
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Deel twee van het Vinkeveense basisscholen volleybaltoernooi

Op woensdagmiddag 25 november mochten de groepen 4, 5 en 6 strijden om de bekers. Iets rustiger dan de week ervoor doordat er dit keer "slechts" 75 kinderen in de hal aanwezig waren. Maar de strijd was er niet minder om! Groep 4 speelde hetzelfde spelletje als vorige week groep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: