001 -Family
Afsluiting wandelprogramma Elke Stapt Telt

Afsluiting wandelprogramma Elke Stapt Telt


Geplaatst op: 30 november 2015

Vrijdag 27 november was de finish in zicht voor de deelnemers van het 12-weekse wandelprogramma Elke Stapt Telt. Twaalf weken lang hebben twee groepen senioren elke week samen gewandeld onder leiding van wandeldocente Cisca van Straaten. Elke vrijdagmorgen startte een groep in buurthuis de Ponderosa, terwijl de tweede groep in middag van start ging in de Bilderdijkhof. Aan de hand van een eigen stappenteller zijn de wandelaars gegroeid in het aantal stappen dat zij kunnen afleggen én zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Voor de afsluiting werden beide groepen, ondanks het koude weer, warm onthaald op de baan van de Atletiek Klub Uithoorn (AKU) om het programma feestelijk af te sluiten. Een korte wandeling mocht op deze dag vanzelfsprekend niet ontbreken. Het meten van de stapgrootte en het afnemen van de zes minuten wandeltest werd gedaan om het eindniveau te kunnen bepalen. Om 12.30 uur kwam diëtiste Lonneke de Bruijne vertellen over belangrijke en gezonde voeding voor deze doelgroep. Geboeid werd er geluisterd en gediscussieerd over de verschillende voedingsmiddelen en wat goed en slecht voor het lijf is.

Het geweldige resultaat van deze twee groepen werd gevierd met een heerlijke gezonde lunch, verzorgd door de dames van Vrouwenstudio Pavones uit Uithoorn. De deelnemers hebben hun beste beentje voorgezet om de reeks goed, maar vooral gezellig, met elkaar af te sluiten!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afsluiting wandelprogramma Elke Stapt Telt

Vrijdag 27 november was de finish in zicht voor de deelnemers van het 12-weekse wandelprogramma Elke Stapt Telt. Twaalf weken lang hebben twee groepen senioren elke week samen gewandeld onder leiding van wandeldocente Cisca van Straaten. Elke vrijdagmorgen startte een groep in buurthuis de Ponderosa, terwijl de tweede groep in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: