001 -Family
Atlantis 1 komt in vorm

Atlantis 1 komt in vorm


Geplaatst op: 30 november 2015

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde op 28 november een thuiswedstrijd in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Op het programma stond de wedstrijd tegen Fluks die werd geleid door R. de Bruin als scheidsrechter. Met het talrijk aanwezige publiek en de goede trainingen van afgelopen weken stond het eerste team van Atlantis goed gemotiveerd aan de start van de wedstrijd, waarbij de bal gesponsord werd door Muijs Vishandel te Mijdrecht.

Met het verlies van vorige week met één punt verschil was Atlantis zeer gedreven om deze week weer met goede moed te starten aan de wedstrijd tegen Fluks 1 uit Noordwijk. Het feit dat Fluks op een laatste plek staat in de competitie, en Atlantis op plek 5, betekende gedreven teams die alles op alles zetten om voor de winst te gaan. Het vak startend in de aanval bestond uit Janneke van Ginkel, Melissa van der Stap, Lars Kuijlenburg en Maarten Helsloot en daarnaast in het startende verdedigende vak Heleen Haspels, Sharon Moen, Berry de Jong en Robin van 't Schip.

Bij de start van de wedstrijd leek het Fluks te zijn die de overhand had, maar Atlantis had al snel door dat dit niet hetgeen was waarvoor Fluks gekomen was. Die punten zouden in Mijdrecht blijven was het doel! Met een gelijk oplopende stand naar 4-4, begon Atlantis de duels te winnen en wist het team uit Mijdrecht de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met doelpunten, waaronder een aantal strafworpen, kwam Atlantis na scores van Sharon Moen en Janneke van Ginkel op een voorsprong van 7-5. Er werd een lange tijd aan beide kanten zeer sterk verdedigd waardoor er geen doelpunten vielen aan beide kanten. Invaller Robin van 't Schip liet zien waar hij voor gekomen was, namelijk een mooi doelpunt scoren, gecreëerd uit een perfecte trainingsoefening.

Met een ruststand van 8-5 in het voordeel van Atlantis moest de wedstrijd bepaald gaan worden door het doelpunten verschil nog verder uit te breiden. Hetgeen coach Aad Witteman wilde gebeurde ook, korte kansen werden afgemaakt en de concentratie bij Atlantis bleef bestaan. Verdedigend stond Atlantis gefocust te korfballen, daar waar Fluks fouten ging maken. Met doelpunten van Lars Kuijlenburg, Berry de Jong en Heleen Haspels kwam het doelpunten verschil al snel op 14-7 en was het duidelijk dat Atlantis de sterkere partij was.

Met nog een aantal minuten op de klok bleef er maar gescoord worden en straalde het er bij Atlantis af dat de punten sowieso in Mijdrecht moesten blijven. Janneke van Ginkel zorgde voor nog twee doelpunten en Fluks miste strafworpen. Dit maakte dat een stand van 16-8 met nog drie minuten op de klok, de wedstrijd geen spannend had. Melissa van de Stap was er toch niet helemaal klaar mee en maakte een schitterend einddoelpunt op naam van Atlantis. Dit zorgde voor een zeer terechte overwinning op naam van het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1.

Mede door het team van de week (de E1) en alle aanmoediging van het publiek gaat Atlantis komende twee weken weer hard trainen om op 12 december de volgende competitie wedstrijd in dezelfde vorm te spelen als tegen Fluks. Op 12 december wordt er om 14.45 uur tegen Koveni 1 in Nieuwegein gespeeld. Alle aanmoediging is welkom!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 1 komt in vorm

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde op 28 november een thuiswedstrijd in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Op het programma stond de wedstrijd tegen Fluks die werd geleid door R. de Bruin als scheidsrechter. Met het talrijk aanwezige publiek en de goede trainingen van afgelopen weken stond het eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: