001 -Family
Decemberacties Amnesty Uithoorn

Decemberacties Amnesty Uithoorn


Geplaatst op: 30 november 2015

De Werkgroep Amnesty-International Uithoorn voert in december verschillende acties om aandacht te vragen voor de mensenrechten en het lot van mensen wier rechten zijn geschonden en die onschuldig gevangen zitten.

Restaurantactie 5 en 6 december
Amnesty International vraagt al ruim vijftig jaar aandacht voor mensenrechten. Dat wordt gedaan op allerlei manieren en op allerlei plaatsen.
In het weekend van 5 en 6 december zullen op tafels in een aantal restaurants in Uithoorn en De Hoef kaarsen branden van Amnesty. De deelnemende restaurants zijn : De Strooppot in De Hoef en in Uithoorn bij Irodion, Bella Donna, Fransche Slag, La Musette, Het Rechthuis, Brasserie du Nord, Hertog Jan, Il Pappagallo, Mangia e Bevi en Het Theehuis. Deze actie wordt gevoerd omdat op 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties is aanvaard. Bij de kaarsen zal een klein kaartje liggen waarop verwezen wordt naar de schrijfmarathon in het kader van de Dag van de Mensenrechten op 10 december.

Schrijfmarathon 10 december in het gemeentehuis
Op 10 december 2014, de Dag van de Mensenrechten, houdt Amnesty International de Schrijfmarathon. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Op donderdag 10 december worden ook in Uithoorn brieven geschreven. In de hal van het gemeentehuis kunnen mensen hun brief of brieven schrijven aan de autoriteiten die verantwoordelijk voor de gevangenzetting. Op de tafels liggen voorbeeldbrieven, schrijfpapier en pennen. Iedere burger is welkom.

Groetenkaartenactie 11 en 12 december winkelcentrum Zijdelwaard
Op vrijdag 11 december van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 12 december van 10.00 uur tot 16.00 staan medewerkers van de Werkgroep Amnesty-International Uithoorn in het winkelcentrum Zijdelwaard met de groetenkaarten. De kaarten worden verstuurd naar mensen, wier mensenrechten geschonden zijn en die onschuldig gevangen zitten. Steeds ervaart Amnesty uit hun reacties dat het sturen van groetenkaarten zin heeft en een grote steun is.

U kunt meerdere kaarten kopen, want er kan een keuze gemaakt worden uit diverse adressen. De kaarten zijn al voorzien van een postzegel en adressering. Ze gaan vergezeld van een persoonsbeschrijving van de gevangene en voorbeeldgroeten, waaruit u er een kunt kiezen om op de kaart te vermelden. Ze kosten (inclusief de postzegel van € 0,95) € 1,- per stuk.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Decemberacties Amnesty Uithoorn

De Werkgroep Amnesty-International Uithoorn voert in december verschillende acties om aandacht te vragen voor de mensenrechten en het lot van mensen wier rechten zijn geschonden en die onschuldig gevangen zitten. Restaurantactie 5 en 6 decemberAmnesty International vraagt al ruim vijftig jaar aandacht voor mensenrechten. Dat wordt gedaan op allerlei … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: