Voetbalclub RKDES aan de slag met campagne DrinkWater

Voetbalclub RKDES aan de slag met campagne DrinkWater


Geplaatst op: 1 december 2015

Op donderdag 29 oktober is een presentatie gegeven over gezond eten en drinken aan de F-jes van RKDES door diëtistenpraktijk de Voedietist (Kudelstaart; samenwerkingspartner van JOGG Aalsmeer). De diëtiste gaf in haar presentatie het belang aan van een goed ontbijt, goede samenstelling van de voeding (koolhydraten, eiwitten en vetten) en het tijdstip van eten. Moeite met gevarieerd eten en weerstand aan tafel, heeft vaak te maken met smaakontwikkeling, hier werd over gesproken en verschillende voedings-middelen werden geproefd. Ook het belang van water drinken kwam aan bod. Door op vroege leeftijd water te leren drinken krijgen kinderen minder behoefte aan frisdrank, waar vaak veel suiker in zit. Ouders geven hierin het goede voorbeeld, het was dan ook fijn te zien dat de opkomst van zowel de kinderen als ouders groot was.

Het thema van JOGG Aalsmeer is gericht op: DrinkWater. Waterdrinken heeft veel voordelen. Water is namelijk de meest gezonde dorstlesser. Topvoetballers als Messi en Ronaldo drinken het graag en veel. Het lichaam bestaat voor 60% uit water. Al bij 1% vochtverlies verminderen de sportprestaties. Het is belangrijk om het vocht aan te vullen.
Sportdrankjes en limonade zijn niet nodig. In een flesje sportdrank van 500 milliliter zitten 24 suikerklontjes, in cola 13 suikerklontjes en in een flesje water nul.

De gemeente draagt uit dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Daarom is aansluiting gezocht bij de landelijke Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak, waar al ruim 80 gemeenten aan meedoen.

Diëtiste, Ilse Hogervorst: “Opgroeien in een omgeving waar gezonde keuzes de normaalste zaak van de wereld zijn, is belangrijk. Hiervoor dient gezond eten, drinken en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk zijn. Sportclubs kunnen bijvoorbeeld starten met gezonde tussendoortjes in de sportkantine of tijdens sporttoernooien water schenken in plaats van limonade. Voor individuele ondersteuning kunnen inwoners van de gemeente Aalsmeer een afspraak maken bij de diëtiste. De diëtiste wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Aan de begeleiding van jongeren tot 18 jaar zijn hier geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op www.voedietist.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voetbalclub RKDES aan de slag met campagne DrinkWater

Op donderdag 29 oktober is een presentatie gegeven over gezond eten en drinken aan de F-jes van RKDES door diëtistenpraktijk de Voedietist (Kudelstaart; samenwerkingspartner van JOGG Aalsmeer). De diëtiste gaf in haar presentatie het belang aan van een goed ontbijt, goede samenstelling van de voeding (koolhydraten, eiwitten en vetten) en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: