001 -Family
Gemeente Aalsmeer sluit convenant ‘Vroeg eropaf’ met Eigen Haard

Gemeente Aalsmeer sluit convenant ‘Vroeg eropaf’ met Eigen Haard


Geplaatst op: 7 december 2015

Gemeente Aalsmeer en woningstichting Eigen Haard hebben afspraken gemaakt over het tijdig signaleren van huurachterstanden en het oplossen van deze achterstanden, eventueel door middel van een traject schuldhulpverlening. Deze afspraken zijn neergelegd in een convenant “Vroeg eropaf” waarmee in oktober 2015 een begin is gemaakt.

Uitgangspunt van het convenant is een persoonlijke aanpak bij beginnende betalingsachterstanden in de huur. Een huurachterstand kan namelijk een signaal zijn van grotere schuldenproblematiek. Het vroegtijdig aanpakken van de oorzaken van betalingsachterstanden vergroot de kans op een structurele oplossing van schuldenproblematiek waardoor escalatie, van bijvoorbeeld een woningontruiming, kan worden voorkomen.

Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg: “In het convenant zijn werkafspraken gemaakt tussen gemeente Aalsmeer en Eigen Haard over onder andere de melding van de huurachterstand, het afleggen van een huisbezoek en een plan van aanpak van de huurachterstand. Mogelijk dat de melding leidt tot een integraal schuldhulpverleningstraject. Door er vroeg bij te zijn hopen we verdere problemen te voorkomen. Inwoners kunnen namelijk hun baan en zorgverzekering kwijtraken als ze geen vast woonadres hebben.”

Het convenant zal jaarlijks geëvalueerd worden en de gemeente en Eigen Haard dragen gezamenlijk de uitvoeringskosten van het convenant.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer sluit convenant ‘Vroeg eropaf’ met Eigen Haard

Gemeente Aalsmeer en woningstichting Eigen Haard hebben afspraken gemaakt over het tijdig signaleren van huurachterstanden en het oplossen van deze achterstanden, eventueel door middel van een traject schuldhulpverlening. Deze afspraken zijn neergelegd in een convenant “Vroeg eropaf” waarmee in oktober 2015 een begin is gemaakt. Uitgangspunt van het convenant is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: