KDO pakt in knotsgekke slotfase één punt in Amsterdam-Noord tegen Buiksloot

Geplaatst op: 7 december 2015

Na twee weekenden zonder competitievoetbal stond voor KDO afgelopen zondag, de laatste uitwedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Buiksloot. Midweeks speelde de selectie van trainer Raymond de Jong ter voorbereiding nog een oefenwedstrijd tegen Kickers’69, welke in een 3-3 gelijkspel eindigde. Met de herstelde Maurice Bartels op nummer tien en Mathijs Molleman terug in het hart van de defensie, wilde KDO een mindere serie qua resultaten afsluiten in Amsterdam-Noord.

In de beginfase kwamen de Kwakelaars prima uit de startblokken en kon Menno Lingeman in de 2e minuut KDO al vroeg op voorsprong zetten. In plaats van met links te schieten, schoot Menno in kansrijke positie echter met rechtervoet en verdween de bal niet tegen de touwen. In de 9e minuut wist Joeri Stange alleen voor de Amsterdamse doelman niet te scoren en 12e minuut redde diezelfde sluitpost van Buiksloot op een hard schot van Mathijs van Rijn. Kortom, KDO verzuimde in het begin van de wedstrijd afstand te nemen van Buiksloot, iets waar de Kwakelaars aan het einde van de eerste helft de rekening voor gepresenteerd kregen. In de 40e minuut kon keeper Tim ten Brink nog redden na een gevaarlijke uitbraak van de spits van de thuisploeg. Vlak voor rust moest hij toch zijn meerdere erkennen in de nummer negen van Buiksloot. Na een lange bal van de doelman van de Amsterdammers, werd de bal verkeerd ingeschat door zowel Mathijs Molleman als Doron Borger, waarna de spits de bal over de uitkomende Tim ten Brink wist te schieten, 1-0. KDO speelde als collectief sterker en dicteerde het spel in de eerste vijfenveertig minuten, maar moest toch met een 1-0 achterstand de kleedkamer op gaan zoeken.

In de tweede helft ging KDO vanaf meet af aan op zoek naar de felbegeerde gelijkmaker. Het technische vaardige Buiksloot kroop wel meer uit zijn schulp dan in het eerste verdrijf, maar echte kansen kon het elftal van trainer Brian Tevreden niet creëren. Aan de andere kant waren Maurice Bartels (kans schuin voor het doel) en Erik Verbruggen (schot tegen een tegenstander aan) dicht bij de 1-1, maar ook zij konden het vijandelijke net niet vinden. Met een drietal aanvallende wissels (Rick Kruit, Bart Hoving en Bart van der Tol) aan de zijde van KDO gingen de Kwakelaars meer druk naar voren zetten. Lang moest de Kwakelse aanhang deze middag wachten op de eerste treffer van KDO, maar in de 82e minuut was het dan toch raak. Na een slim een-tweetje tussen Mathijs van Rijn en Bart van der Tol wist laatstgenoemde de bal bekwaam in de lange hoek te schieten, 1-1. Tot grote ontsteltenis van KDO leek Buiksloot de wedstrijd in de 90e minuut toch in haar voordeel te beslissen. Na een diepe bal van de Amsterdammers richting Tim ten Brink leek de Kwakelse doelman de bal te pakken, maar hij gleed ongelukkig uit, waardoor hij de bal losliet en de spits van Buiksloot eenvoudig de 2-1 in een leeg doel binnen kon schieten. Gelukkig toonde KDO veerkracht na dit late doelpunt, want de Kwakelaars bleven doorgaan met druk zetten, wat uiteindelijk in de 94e minuut werd beloond met de terechte gelijkmaker. Na een doorkopbal van Bart Hoving schoot centrumspits Mathijs van Rijn de bal vakkundig diagonaal tegen de touwen, 2-2. Even later floot de goed leidende scheidsrechter af, waardoor KDO één punt overhield aan het treffen met Buiksloot.

Door dit gelijkspel staat KDO nu op de achtste plaats in de derde klasse C. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg voor de winterstop hebben de Kwakelaars nog twee mogelijkheden om afstand te nemen van de onderste regionen van het klassement. Volgende week komt koploper Arsenal op bezoek aan de Vuurlijn, één week later maakt Ouderkerk dezelfde reis naar De Kwakel.

De wedstrijd KDO-Arsenal begint volgende week om 14:00 uur, wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer (70e Bart Hoving). Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (80e Bart van der Tol), Menno Lingeman (55e Rick Kruit), Timo Kas, Mathijs van Rijn, Maurice Bartels en Joeri Stange.

Na twee weekenden zonder competitievoetbal stond voor KDO afgelopen zondag, de laatste uitwedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Buiksloot. Midweeks speelde de selectie van trainer Raymond de Jong ter voorbereiding nog een oefenwedstrijd tegen Kickers’69, welke in een 3-3 gelijkspel eindigde. Met de herstelde Maurice Bartels op nummer … Lees meer »