001 - Tuimarkt
Gemeente plaatst de eerste 130 kroonringen in #DeRondeVenen

Gemeente plaatst de eerste 130 kroonringen in #DeRondeVenen


Geplaatst op: 7 december 2015

Gemeente De Ronde Venen heeft in de eerste week van december 130 kroonringen om lantaarnpalen aangebracht. Aan de kapstokhaken van deze kroonringen kunnen afvalzakken worden opgehangen. De eerste 130 kroonringen in De Ronde Venen zijn geplaatst op aanvraag van inwoners. Wethouder Anco Goldhoorn: “Het doel van het plaatsen van kroonringen is het voorkomen van zwerfafval en het stimuleren van een opgeruimd straatbeeld. Gemeente De Ronde Venen roept u als inwoner op om aan te geven op welke plaats in uw buurt de kroonringen het best bevestigd kunnen worden.”

Afvalinzameling bevorderen
Met de introductie van kroonringen wil gemeente De Ronde Venen de inzameling van plastic, blik en drinkpakken bevorderen. Het inzamelen van deze drie afvalsoorten resulteert in meer hergebruikte grondstoffen en drukt de kosten voor de afvalverwerking. Momenteel wordt 62 procent van het afval in De Ronde Venen gescheiden ingezameld. De doelstelling is om naar 75 procent toe te groeien in het jaar 2020.

Afvalzakken ophalen
Het ophalen van huishoudelijk afval in De Ronde Venen is op een vernieuwde manier georganiseerd. U kunt plastic, blik en drinkpakken inzamelen in de speciaal daarvoor verstrekte afvalzakken. Deze afvalzakken zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis, de servicepunten, de afvalbrengstations én alle supermarkten binnen De Ronde Venen. In de oneven weken op de donderdagochtend worden de afvalzakken opgehaald bij de kapstokhaken van de kroonringen.

Kroonring aanvragen
Wilt u graag een kroonring bij u in de straat? Bespreek dit dan met uw buren en noteer het nummer van de lantaarnpaal waar de kroonring geplaatst moet worden. Per inwoner kan er één kroonring aangevraagd worden. U kunt een kroonring aanvragen bij het Klant Contact Centrum van gemeente De Ronde Venen via T. 0297 29 16 16. Vervolgens plaatst de gemeentelijke buitendienst binnen twee weken een kroonring bij u in de straat.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente plaatst de eerste 130 kroonringen in #DeRondeVenen

Gemeente De Ronde Venen heeft in de eerste week van december 130 kroonringen om lantaarnpalen aangebracht. Aan de kapstokhaken van deze kroonringen kunnen afvalzakken worden opgehangen. De eerste 130 kroonringen in De Ronde Venen zijn geplaatst op aanvraag van inwoners. Wethouder Anco Goldhoorn: “Het doel van het plaatsen van kroonringen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: