KDO stunt tegen koploper Arsenal en boekt broodnodige overwinning

Geplaatst op: 14 december 2015

Na het zwaarbevochten 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Buiksloot, kwam afgelopen zondag koploper Arsenal op bezoek in De Kwakel. Na een rumoerige voorbereiding waarin Rick Kruit zich ziek af moest melden en Mathijs Molleman nog teveel last had van zijn bovenbeen, werden Patrick van de Nesse en Sjors Kas bij de selectie gehaald. Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning, was KDO erop gebrand om een goed resultaat in eigen huis neer te zetten.

In het begin van de wedstrijd had KDO moeite met het snelle positiespel van de Amsterdamse lijstaanvoerder. Onder aanvoering van de oud-profs Mitchell Pique en Melvin Holwijn liet Arsenal de bal veelvuldig het werk doen, zonder echt gevaarlijk te worden voor het Kwakelse doel.
Mitchell Pique, waarvan zijn spelerspaspoort zo maar in de voetbalquiz van afgelopen vrijdag had kunnen zitten, liet bij vlagen zien dat hij nog zeer balvast is, maar hij kon gelukkig redelijk in de tang gehouden worden door de hardwerkende Kwakelaars.

KDO probeerde via de omschakeling ruimte te zoeken achterin bij de Amsterdammers en tot grote verbazing van het publiek wisten de Kwakelaars in de 23e minuut niet te scoren. Allereerst kopte Mathijs van Rijn de bal op de lat, waarna in de rebound de bal werd gered op de lijn en in de daaropvolgende doelpoging van Timo Kas werd de bal wederom van de lijn weggewerkt door Arsenal. Toch waren het de Amsterdammers die in de 35e minuut, in één van hun spaarzame aanvallen, op voorsprong wisten te komen. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Arsenal kopte spits Melvin Holwijn de bal op het doel. Tim ten Brink kon nog redding brengen, maar in de rebound wist Holwijn alsnog de 0-1, op twee meter van het doel, te maken.

Een flinke tegenvaller voor KDO, maar tot grote vreugde van het thuispubliek wisten de Kwakelaars vlak voor rust de gelijkmaker te maken. Na een balverovering van Joeri Stange op het middenveld, wist hij Menno Lingeman alleen voor de keeper te zetten. Lingeman schoot tegen de Amsterdamse doelman aan, waarna de bal in de voeten van de jarige spits Mathijs van Rijn terecht kwam. Topscorer van Rijn twijfelde geen moment en schoot resoluut de 1-1 tegen de touwen. Met deze stand werd met een lekker gevoel de rust bereikt.

In de tweede helft ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de vermoeidheid een steeds bepalendere rol ging spelen in de wedstrijd. Het conditioneel sterke KDO voerde steeds meer de boventoon tegen het gelouterde Arsenal. Positief waren een aantal lange ballen van doelman Tim ten Brink, waarmee onrust werd gecreëerd achterin bij Arsenal. Joeri Stange was het dichtstbij de 2-1 in de 65e minuut, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal. In de 70e minuut wist KDO de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten toen Mathijs van Rijn zijn verjaardag opfleurde met zijn tweede treffer van de middag. Nadat de bal op het middenveld werd veroverd, kon Joeri Stange schuin alleen op doel aflopen. Stange zag de inlopende Van Rijn in zijn ooghoeken aan komen en gunde hem de bal, waarna Mathijs koelbloedig de 2-1 binnenschoot. In het restant van de wedstrijd, waarin diverse gele kaarten getrokken werden, hield KDO stand en was het zelfs tot twee keer toe dichtbij de 3-1, maar Arsenal werd nog een definitieve afstraffing bespaart. In de 90e minuut stelden de Kwakelaars de zege voor 100% veilig toen Joeri Stange de bal hard voorzette en de nummer vier van Arsenal de bal achter zijn eigen doelman deponeerde, 3-1.

Dankzij deze broodnodige overwinning en prima prestatie tegen de koploper, kan KDO gelukkig weer omhoog gaan kijken in het klassement. De Kwakelaars staan nu op de zevende plaats en kunnen volgende week zondag nummer negen Ouderkerk op zes punten zetten. Hopelijk kan KDO met een gerust gevoel de Kerst opzoeken en een stap zetten richting de subtop in de spannende derde klasse C. De wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel en wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Doron Borger, Michael Meijer, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Maurice Bartels, Menno Lingeman, Timo Kas, Mathijs van Rijn, Bart Hoving (75e Bart van der Tol) en Joeri Stange

Na het zwaarbevochten 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Buiksloot, kwam afgelopen zondag koploper Arsenal op bezoek in De Kwakel. Na een rumoerige voorbereiding waarin Rick Kruit zich ziek af moest melden en Mathijs Molleman nog teveel last had van zijn bovenbeen, werden Patrick van de Nesse en Sjors Kas … Lees meer »