001 -Family
Leerlingen Kwikstaart spelen samen met KnA Orkest

Leerlingen Kwikstaart spelen samen met KnA Orkest


Geplaatst op: 14 december 2015

Wat waren ze enthousiast en gemotiveerd! De kinderen van de groepen 6 van de Kwikstaart hebben in de afgelopen maanden meegedaan aan het muziekproject van Muziekvereniging KnA i.s.m. De Kwikstaart. Deze kinderen kregen eerst een proefles op 4 verschillende instrumenten en daarna 9 weken lang les op het instrument van hun keuze. Er werd lesgegeven door gediplomeerde docenten en de instrumenten werden beschikbaar gesteld door KnA.

De kinderen hebben hard gestudeerd op hun favoriete instrument en zo kwam het dat er 52 kinderen op dwarsfluit, klarinet, trompet of trommels samen met het KnA Orkest een mooi concert hebben verzorgd voor de ouders in De Kwikstaart.

Er werd geopend met het Welkomstlied, een muziekstuk waarin de kinderen moesten spelen én zingen, afwisselend dus een hele uitdaging maar dirigent Gerhart Drijvers wist dit in goede banen te leiden. Daarna volgde ‘Elena’ en er werd afgesloten met ‘Koning Salassi’. De verschillende secties, een sectie is een groep muzikanten die hetzelfde instrument bespeelt, hadden ook nog een solonummer ingestudeerd, daarmee konden ze nog beter later horen hoe goed ze het al konden!

Het orkest van KnA bracht ook nog twee stukken ten gehore: ‘A night like this’ van Caro Emerald en ‘Happy’ van Pharell Williams.

Al met al een succesvol optreden voor de kinderen en ook de leden van het orkest van KnA hebben een superleuke avond gehad.

Muziekvereniging KnA hoopt op deze manier de kinderen te enthousiasmeren voor het bespelen van een instrument. Juist voor kinderen is het leren bespelen van een muziekinstrument belangrijk; het bevordert de ontwikkeling van de hersenen op heel veel verschillende vlakken, zowel cognitief als sociaal.

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij de financiële bijdrage van de Lions club Uithoorn en de Sinterklaasactie. Daarnaast hebben de docenten van KnA nagenoeg kosteloos meegewerkt.

Leerlingenorkest
Na de afronding van de periode van muzieklessen op de Kwikstaart hebben maar liefst 10 leerlingen zich opgegeven voor vervolg van de lessen. Daarnaast gaan deze leerlingen meespelen in het leerlingenorkest wat op dinsdag van 18:30 tot 19:30 repeteert. Op die manier leren de kinderen ook direct muziek maken in een grotere groep en kunnen muzikaal veel leukere stukken worden gespeeld.

Het leerlingenorkest is voor oud en jong, dus als uw kind of u zelf een instrument wilt leren spelen, komt dan eens langs op dinsdag, of neem contact op met KnA via kna.secretariaat@gmail.com.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen Kwikstaart spelen samen met KnA Orkest

Wat waren ze enthousiast en gemotiveerd! De kinderen van de groepen 6 van de Kwikstaart hebben in de afgelopen maanden meegedaan aan het muziekproject van Muziekvereniging KnA i.s.m. De Kwikstaart. Deze kinderen kregen eerst een proefles op 4 verschillende instrumenten en daarna 9 weken lang les op het instrument van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: