VZOD/FIQAS 2 slaat nog een concurrent van zich af

Geplaatst op: 15 december 2015

Het tweede van VZOD/FIQAS staat sinds de derde speelronde in de zaal op de koppositie in poule R4O. Het ging niet zonder horten of stoten en de helft van de punten is met nipte uitslagen behaald. Maar toch weet het wedstrijd na wedstrijd de concurrenten van zich af te slaan, ook afgelopen zaterdag weer. In de eerste ronde lieten de Kudelstaarters al een jammerlijk punt liggen tegen het Haagse Achilles 6, na een uitslag van 18-18. In de tweede ronde wist het maar net aan te winnen van een van de twee duidelijke concurrenten, die wedstrijd tegen Madjoe 3 eindigde in een nipte 9-8 winst. In de derde ronde verkeek VZOD/FIQAS 2 zich op een eindsprint van het beduidend zwakkere ALO 3. Ze lieten de jonge Haagse ploeg nog terug komen van 7-10 naar 10-11 voordat de scheidsrechter de wedstrijd af floot. Het enige dat ALO (en dus HKV/Ons Eibernest) uiteindelijk overhield aan de wedstrijd was een wedstrijdbal van VZOD, de communicatie over teruggave is vooralsnog opvallend eenzijdig. In de derde ronde werd Thor 3, de andere aangewezen concurrent van VZOD/FIQAS, een kopje kleiner gemaakt door Madjoe en zo kwamen de Kudelstaarters aan kop te staan. Niet onverdiend en dat werd dan ook duidelijk gemaakt tegen ESDO in de vierde speelronde. De ploeg uit Kockengen kreeg van de blauw zwarten slechts één keer toestemming om te scoren, terwijl de reserves van VZOD/FIQAS zelf maar liefst 29 doelpunten op het bord wisten te zetten.

In de middag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atlantis 2, op wie VZOD/FIQAS 2 tot zaterdag nog maar 1 punt voorsprong had, kwam het team bijeen in de kantine van het clubhuis. Aldaar werd, onder het genot van een door Coach Attie van Kooij gebakken appeltaart, de huidige staat van het team en de spelers onderling besproken. Inmiddels is het tweede team, sinds het veldseizoen, aangevuld door Arian “Henkie” Maat en Louise de Vos, ook Jessica Zijerveldveld is weer terug van een polsblessure. Na tweemaal een stap terug gezet te hebben zal Donja Passies op een laag pitje mee trainen met de reserves van VZOD/FIQAS om zich voor te bereiden op het volgende seizoen. Daarin hoopt zij weer helemaal hersteld te zijn van de aanhoudende rugpijn. Ook Donja neemt vanaf nu plaats op de bank bij VZOD/FIQAS 2. Het gesprek in het clubhuis had een duidelijke uitwerking op het team; een opvallende stijging van het teamgevoel voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atlantis. En dat werd in de eerste minuten van de wedstrijd dan ook wel duidelijk. In de eerste aanval (Shewa Bernsen, Louise de Vos, Wouter Vermeulen en Tim Alewijnse) wist de thuisploeg direct een doelpunt te scoren uit een vrije worp. In de aanval van Atlantis die daarop volgde werd het eerste schot direct aangeraakt en onderschept. De drie daarop volgende keren dat Atlantis balbezit had werd de bal onderschept door de thuisploeg. Uiteindelijk wisten die dan ook op een 2-0 voorsprong te komen. Het tweede aanvalsvak (Anne Verheul, Jessica Zijerveld, Nils van Os en aanvoerder Paul te Riele) had wat tijd nodig om tot score te komen maar wist uiteindelijk uit een slimme dames actie na de rebound een strafworp te forceren en die te scoren. Uiteindelijk zou VZOD/FIQAS op 5-3 komen voordat Atlantis het terug bracht naar 5-5. Nadat de Kudelstaarters de score weer uitbouwden tot 7-5 zou Atlantis nooit meer dichter in de buurt komen dan op twee doelpunten verschil. In de rust was het echter wel zaak dat coach Attie van Kooij zijn ploeg weer op scherp zette. Als snel nadat de tweede helft was ingefloten werd duidelijk dat dat was gelukt. Met nog een kwartier te spelen kwam uiteindelijk Martijn Vervark na een lange periode van blessureleed in het veld. Hij bewees dat hij nog niets verleerd is en wist de voorsprong van 4 punten uit te breiden naar 7 punten. Dat waren niet zijn enige drie doelpunten afgelopen weekend, ook bij het eerste team wist hij meerdere malen een doelpunt te scoren of te forceren. De eindstand; 17-10. Uiteindelijk dacht de coach van de Mijdrechtse formatie het verlies te mogen afschuiven op de arbitrage maar in werkelijkheid was Atlantis 2 eigenlijk gewoon geen partij voor de Kudelstaarters. Ondanks dat de uitspelende ploeg, met veel vernieuwing, enorm verbeterd is ten opzichte van de veldwedstrijd van 10 weken geleden. Inmiddels staan de Kudelstaarters met 9 punten op de eerste plaats in de poule. De tweede plaats wordt met 8 punten gedeeld door Thor & Madjoe. Volgende week zullen de reserves van VZOD/FIQAS afreizen naar Harmelen om daar de strijd aan te gaan met Thor 3 om hun net zoals Atlantis op 3 punten verschil te zetten. De wedstrijd zal gespeeld worden om 20.45 uur.

Het tweede van VZOD/FIQAS staat sinds de derde speelronde in de zaal op de koppositie in poule R4O. Het ging niet zonder horten of stoten en de helft van de punten is met nipte uitslagen behaald. Maar toch weet het wedstrijd na wedstrijd de concurrenten van zich af te slaan, … Lees meer »