VZOD/FIQS laat zien waar het thuis hoort

Geplaatst op: 15 december 2015

VZOD/FIQAS kwam sterk uit de startblokken en had een scorepercentage van 100% uit haar eerste drie aanvallen. Na tweeënhalve minuut stond hierdoor al een 3-0 stand op het scorebord. Helaas sloeg toen het noodlot toe en moest Hanna Viet met een voetblessure het veld verlaten. Shewa Bernsen mocht haar plaats binnen de lijnen overnemen en speelde ook een zeer verdienstelijke wedstrijd. Een prestatie van formaat omdat zij twee wedstrijden achter elkaar speelde. Eigenlijk was de wedstrijd al na 15 minuten gespeeld. De thuisploeg deed precies wat het moest doen, en bleef haar hoge scorepercentage volhouden. Luno werd volledig overklast en na een kwartier stond er al 10-1 op het scorebord. Er werd door verschillende spelers afwisselend gescoord. Voor de tweede helft moest een nieuw doel gesteld gaan worden, want de winnaar was al bepaald (14 – 4 ruststand).

Waar Luno als eerste de score opende, leek VZOD/FIQAS echter niet van de wijs gebracht te worden en wist na 5 minuten in de tweede helft een stand van 17-5 op het bord te toveren. Helaas sloeg voor de tweede maal het noodlot toe, dit keer voor aanvoerster Dineke de Boer-Westerhof die ongelukkig ten val kwam en ook het veld moest ruimen, waardoor Jessica Zijerveld binnen de lijnen kwam.
Hierna leek VZOD/FIQAS iets van haar verdedigende scherpte te verliezen, gezien ook Luno begon te scoren. Dit mocht echter niet meer baten omdat de opgelopen achterstand al te groot was. Met nog een klein kwartier speeltijd maakte Martijn Vervark, na een maandenlange blessure, zijn rentree. Het was duidelijk dat Vervark er zin in had en hij trok direct de trukendoos open, hetgeen de oplettende Bernsen in staat stelde een prachtig punt te scoren. Luno en VZOD scoorden in het laatste kwartier om en om waardoor er een eindstand van 26-15 opgetekend kon worden. Coach Frits Visser gaf na de wedstrijd aan dat men met name over het aantal treffers zeer tevreden mag zijn, dit geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden. Daarnaast mag Frits voor het eerst in de tweede klasse zelf ook weer aan de slag, met 26 doelpunten zal de coach op een overheerlijke appeltaart moeten trakteren. Volgende week mag VZOD/FIQAS voor de laatste maal in 2015 aantreden, ditmaal tegen ZKC’31 in Zaandam om 18:35 uur, een waardige tegenstander waar op het veld nog nipt van werd verloren. Het was een goede dag voor VZOD want eerder had VZOD 3 uit tegen Atlantis al gewonnen, onder andere door de 'duitser van de week' van Lianda van der Schilden, en hadden de reserves van VZOD/FIQAS thuis tegen datzelfde Atlantis ook de volle winst gepakt. Hierdoor staat VZOD 2 nog altijd aan kop in de poule. Het vierde team tenslotte benutte de avondwedstrijd uit tegen KIOS om het goede voorbeeld te volgen. Alle uitslagen zie je terug op vzod.nl.

Afgelopen zaterdag mocht VZOD/FIQAS het opnemen tegen hekkensluiter Luno uit Linschoten. Luno, dat nog geen wedstrijdpunten wist te behalen, zou vandaag op gelijke hoogte kunnen komen met VZOD dat tot nog toe ook slechts één keer wist te winnen. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd dus. VZOD/FIQAS kwam sterk uit … Lees meer »